Beach volleybal bij Bovo

AALTEN – Op zaterdag 30 april j.l. is de beachvolleybal accommodatie GUV BOVO BEACH van  volleybalvereniging Bovo officieel geopend. Onder grote belangstelling, waaronder dhr. J. Markink gedeputeerde van de provincie, heeft een trotse voorzitter Erik Lammers de aanwezigen nog even meegenomen door het traject wat doorlopen is om dit te realiseren.

Naar aanleiding van de wens van de leden om een permanente beachvelden ter beschikking te hebben is het bestuur in 2012 begonnen om te kijken hoe de noodzakelijke financiering zou kunnen worden gerealiseerd. In 2013 zijn we genomineerd door het Rabo Coörporatiefonds en daarmee was er een begin gemaakt aan het ver ontoereikende bedrag voor een aanleg. In 2014 hebben we een aanvraag ingediend bij de provincie voor subsidie gebaseerd op het kernsportplan “Gelderland in het zand” een resultaat van een samenwerking tussen de Nevobo en de provincie.

Groot was het enthousiasme toen we in januari 2015 de toezegging van de subsidie kregen en daarmee kon de aanleg in gang worden gezet. In deze wintermaanden ontstond er echter een groot samenwerkingsplan van diverse sportverenigingen op Sportpark Zuid, wat zal kunnen leiden tot een multifunctionele sportaccommodatie waar in totaal 3000 leden kunnen sporten. Vanwege subsidievoorwaarden moest Bovo de beachvelden in 2015 realiseren. Onder aanvoering van Erik Luiten van de gemeente Aalten is het project in 2 fasen verdeeld, zodat wij de beachvelden hebben kunnen realiseren binnen de noodzakelijk termijn.

De samenwerking met AD’69, de voetbalvereniging die momenteel al gebruik maakt van Sportpark Zuid, verloopt erg voorspoedig. Wij zijn zeer content met hun bijdrage in de kosten zodat de accommodatie een afmeting heeft dat er ook 2 velden voor beachsoccer gerealiseerd kunnen worden. Er hoeft dan voor dit jaarlijkse populaire toernooi geen zand meer worden aan- en afgevoerd op de parkeerplaats.

Bovo wil de accommodatie beschikbaar stellen voor brede inzet en hoopt dat er belangstelling ontstaat uit diverse hoeken om te sporten op een zandondergrond. Doordat de volleybalpalen eenvoudig te verwijderen zijn kunnen er diverse sportvormen worden bedreven. Primair is het bedoeld voor volleybal maar iedereen kan via de website van Bovo de accommodatie reserveren. Als vereniging is het een plek om diverse activiteiten te organiseren om jeugd en volwassenen te stimuleren om te gaan volleyballen.

Een dergelijk project is niet mogelijk zonder een bijdrage uit het bedrijfsleven. Daarom zijn we verheugd in een bijdrage voor de komende 3 jaar door de GUV. Directeur Bert van Asselt was aanwezig bij de onthulling van het reclamebord met daarop de naam van de accommodatie en bedanken hem voor deze bijdrage.

Na de onthulling van het bord werd aan de welbekende 3e helft begonnen waardoor het nog lang gezellig bleef en we konden terugkijken op een fantastische opening met vele enthousiaste reacties en mooie woorden van diverse sprekers en zijn als Bovo trots op dit stukje eigen accommodatie.