20 mei 2024
Home » Achterhoek » Arriva introduceert pinpas en smartphone betalingen in buurtbussen

Arriva introduceert pinpas en smartphone betalingen in buurtbussen

229

ACHTERHOEK – Arriva maakt het nu mogelijk voor reizigers om met hun pinpas of smartphone te betalen in alle buurtbussen. Deze nieuwe betaalmethode, onderdeel van het OVpay-systeem, maakt het gebruik van openbaar vervoer eenvoudiger en moderner.

Tot op heden was de OV-chipkaart de standaard voor het betalen van busreizen, maar met de introductie van betalen via pinpas en smartphone biedt Arriva een alternatief dat aantrekkelijker is voor incidentele gebruikers van het OV. Deze reizigers hoeven nu geen aparte OV-chipkaart meer aan te schaffen.

De technologie van de OV-chipkaart, die sinds 2005 in gebruik is, wordt als verouderd beschouwd. De introductie van betalingen met de bankpas bij de buurtbussen markeert de laatste fase van deze modernisering. Reizigers kunnen nog steeds een kaartje kopen bij de chauffeur of gebruikmaken van hun bestaande OV-chipkaart.

Arriva’s buurtbussen spelen een cruciale rol in het bereikbaar houden van diverse locaties en verbinden vele dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling.

Voor meer informatie over de routes van de buurtbussen, bezoek www.arriva.nl/over-je-reis/met-de-bus/de-buurtbus/.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!