Home » Loud and New: Harreveldse succesformule beleeft tweede editie

Loud and New: Harreveldse succesformule beleeft tweede editie

261

HARREVELD – Dat er in Harreveld op oudejaarsdag flinke knallen te horen zijn, is niets nieuws. Al dertien jaar op rij wordt er flink met carbid geschoten op het evenemententerrein De Porre. Vorig jaar werd het welbekende Carbidschietfeest in een nieuw jasje gestoken: Loud and New. Met meer dan duizend bezoekers en een stijf uitverkocht nachtfeest bleek het een regelrechte succesformule. Tijd voor een tweede editie, waarin de organisatie nog groter uitpakt.

Op het terrein aan de Varsseveldseweg tussen Harreveld en Lichtvoorde wordt een heel festivalterrein uit de grond gestampt met een grote feesttent, verschillende barretjes, foodtrucks, een kampvuur en natuurlijk de bekende veertig carbidbussen op rij. “Loud and New is saamhorigheid met vrienden en familie, jong en oud. Lekker eten, carbid schieten en goede muziek. Voeg dit samen met honderden mensen in een feesttent en je hebt de beste ingrediënten voor een onwijs gaaf evenement”. Organisator Stijn Hogenkamp vertelt waarom de vriendengroep van zeventien personen uit Harreveld, Lichtenvoorde en Vragender het feest organiseert.

“Tijdens oud en nieuw is er in de omgeving steeds minder te doen voor de jeugd, zeker de laatste twee jaar. Daarom hebben we vorig jaar besloten om het Carbidschietfeest uit te breiden met een nachtfeest. Deze eerste nachteditie verkocht vorig jaar volledig uit, dus des te meer een reden om dit in 2017 voort te zetten”, aldus Hogenkamp. Dat de organisatie dit jaar groter uitpakt, blijkt wel uit het diverse programma met acts die men van grote evenement als de Zwarte Cross, Defqon.1 en Mañana Mañana kan kennen.

Op oudejaarsdag begint Loud and New om 12.00 uur met carbidschieten en vanaf 13.00 uur is er livemuziek te horen van JYJ Bent, The Hillbilly Moonshiners en CCR tribute The Travelin’ Band. Om 19.00 uur wordt er even een pauze ingelast om vervolgens om 22.30 uur verder te gaan met een countdownshow bij het kampvuur. De jaarwisseling wordt feestelijk ingeluid met een vuurwerkshow en de beats van de Thom & Jerry Show. Aansluitend gaat het muziekprogramma weer verder met Doppen’s Textiel, Eastpack, Beatcrooks, Premium, DJ Marc Vano en It All Started In The Nineties.

Entree voor het dagprogramma is gratis. Tickets voor het avond- en nachtprogramma zijn voor €17,50 excl. servicekosten te bestellen via de Facebookbookpagina van Loud and New. Ook het volledige programma is hier te bekijken: Facebook.com/LoudenNew.