Home » Slagwerklessen op diverse basisscholen

Slagwerklessen op diverse basisscholen

210

GROENLO – De afgelopen weken hebben diverse basisscholen in Groenlo slagwerklessen gehad van een aantal performers van de Shuffle Percussion Group, onderdeel van Muziekvereniging Groenlo.
Tijdens deze lessen leren ze een aantal muziekstukken die ze op vrijdag 4 maart in Cultureel Centrum de Bron aan alle genodigden kunnen laten zien.

Momenteel zit de Shuffle Percussion Group in het midden van haar theatertour Slagveld. Vanuit provincie Gelderland hebben zij middelen gekregen om ook kinderen te laten zien hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken en te laten kennis maken met het theater. Alle scholen in Groenlo hebben de mogelijkheid gehad om in te schrijven voor workshops. Hier werd met veel enthousiasme op gereageerd.

John Sonderen is al enige jaren artistiek leider binnen Shuffle Percussion Group en de grote drijfveer achter dit initiatief. Hij leidt de workshops op de scholen waarin de leerlingen bijvoorbeeld een Haka aanleren (soort krijgdans welke vaak voorafgaande aan een rugby-wedstrijd uitgevoerd wordt), bodypercussion met diverse handelingen en ritmes spelen met stokken en emmers.

Alle kinderen die les hebben gehad mogen meedoen aan de grote eindshow op 4 maart a.s. in Cultureel Centrum de Bron, aan de Buitenschans 1 in Groenlo. De show begint om 19.30 uur. Tijdens deze show zal Shuffle ook haar medewerking verlenen en zullen zij een aantal stukken uit de theatershow Slagveld spelen.

Theatershow Slagveld gaat voor 2016 weer van start op zaterdag 5 maart in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Hiervoor zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.shufflepercussiongroup.com