Home » Steken vervoerd met brandweerwagen

Steken vervoerd met brandweerwagen

203

GROENLO – De steken werden dit jaar op een wel zeer bijzondere wijze vervoerd naar de woningen van de hoogheden. De Grolse brandweer verleende de nodige hand en spandiensten. De steken werden namelijk vervoerd met een brandweerwagen.

Het was zaterdag 30 januari geen middag voor buiten activiteiten. De regen viel namelijk met bakken uit de lucht. Toch lieten de leden van carnavals vereniging De Knunnekes ‘zich niet uit het veld slaan’. “Heren we hebben 11 minuten de tijd om de steek te plaatsen bij de adjudant voordat het weer begint te regenen”, vertellen Fluit en Duit, oftewel oud Prins Maarten en adjudant Martin.

Een week voordat het carnavalsfeest losbarst in de Grolse Veste, worden traditie getrouw de grote ‘Steken’ in de tuinen bij de Prins en Adjudant geplaatst. Na het plaatsen komt het grote moment … het ontsteken van de vele lichtjes die rondom de steek zijn geplaatst. Zo’n grote steek wordt namelijk niet alleen in de voortuin gezet om op te vallen bij de voorbijgangers. Het is ook makkelijk voor de Prins en Adjudant, om de weg in het donker naar huis terug te vinden. Op het moment dat de stekker in het stopcontact gaat en de lichtjes gaan branden, barst de muziek los met ‘De Knolle oet Grolle’.

Na deze officiële handeling waren De Knunnekes uitgenodigd in de residentie van de Hoogheden, de oude Calixtus.