16 april 2024
Home » Cultuur » Muziek » Jubileumeditie Plat Gespöld wordt weer genieten van streektaalmuziek!

Jubileumeditie Plat Gespöld wordt weer genieten van streektaalmuziek!

750

ULFT – Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te houden, en muziek leent zich daar uitstekend voor. Daarom organiseert ECAL, samen met DRU Industriepark, op zondag 26 november voor de 10e keer dialectfestival Plat Gespöld, de jaarlijkse ode aan streektaalmuziek in Achterhoek en Liemers. Er zijn nog kaarten te koop!

Het publiek krijgt tijdens het festival de kans om uit drie genomineerden een winnaar te kiezen. Die ontvangt de Gelderse Kleiroze, de trofee voor het beste streektaallied van seizoen 2022-2023. De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde: ‘Deerne Claudia’ van Eric Heutinck, ‘Louïse uut Gies’ van Paul Mulder en ‘Gemaskerd’ van Timo van de Sande. Timo was vorig jaar nog aanstormend talent.

Jong talent Naast deze ervaren artiesten is het podium opnieuw voor jong talent. Fien Snelting uit Megchelen en Christian Kuitert uit Enschede treden op met speciaal voor deze middag gemaakte dialectnummers. Bij de voorbereidingen zijn zij begeleid door Kevin Raayman van de Boetners. Fien en Christian laten bovendien iets horen uit hun ‘normale’ repertoire.

Hans Keuper Tot slot is een groot deel van het programma van deze jubileumeditie ingeruimd voor Hans Keuper, bekend leadzanger van Boh Foi Toch en rasverteller. Hij maakt prachtige liedteksten, meestal in zijn geliefde moderspraoke, ’t Dinxpers. Zondag treedt hij solo op met bekende maar ook nieuwe nummers.

Gelderse Kleiroze Net als vorig jaar wordt het festival gepresenteerd door Laura van Kaam, oud winnares van de Voice Kids (2013). Kevin Raayman, winnaar van de Gelderse Kleiroze 2022, zal aan het eind van de middag de prijs uitreiken aan de nieuwe winnaar.

Kaarten
Plat Gespöld is op zondag 26 november, van 14.00 tot ca. 17.00 uur.
Tickets voor dit festival, zijn voor €12,50 te reserveren via https://www.dru-industriepark.nl/agenda/theater/2023/11/plat-gespold