Foto: PR |

De Stofwolk: een van mooiste clubnamen

Deel dit bericht

EIBERGEN – De naam van wieler- en skeelervereniging De Stofwolk in Eibergen is uitgeroepen tot een van de mooiste van ons land. Bij een overzicht van fraaiste clubnamen – samengesteld door het gezaghebbende wielertijdschrift Wieler Revue – belandde De Stofwolk op een eervolle vijftiende plaats.

De Stofwolk is met name in wielerminnend Oost-Nederland in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip. Met als bekendste exponent oud-prof Tristan Hoffman en voormalig beroepsrenster en huidig bondscoach bij de dames Loes Gunnewijk. In de rest van Nederland blijken sommigen toch nog wat op te kijken van die naam. Vandaar de eervolle vermelding op een vijftiende plek. Winnaar werd overigens De Kannibaal, een naam die is ontleend aan de bijnaam van Eddy Merckx, de grootste wielrenner aller tijden.

Wat de naam De Stofwolk betreft refereert Wieler Revue aan wedstrijden over onverharde wegen. “En we weten wat een groep wielrenners dan kan aanrichten.”

Maar waar komt die naam nu eigenlijk vandaan? Een van de bestuursleden van De Stofwolk heeft dat uitgezocht. “De wielrenners die de vereniging in 1954 hebben opgericht, deden destijds veel aan wedstrijden in Duitsland mee. Daar heette een club Der Staubwolke. Omdat ze dat blijkbaar zo’n mooie naam vonden, terwijl er in Nederland nog geen club bestond met die naam, dat ze ‘m maar meteen hebben geadopteerd.”

Voor meer informatie over de club en de trainingsmogelijkheden: www.stofwolk.nl


Dit bericht is 4x gezien