Achterhoek gastheer Special Olympics 2018


De Achterhoek is in 2018 de organisator van de Special Olympics Nationale Spelen. De Special Olympics is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. “Alle deelnemers zullen bij Marveld Recreatie verblijven,” aldus een tevreden burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre: “Dat we de spelen, die zijn van 1 t/m 3 juni 2018, naar de Achterhoek hebben gehaald is fantastisch. En dat het olympisch dorp in Oost Gelre komt maakt het extra mooi.”

Naar verwachting komen er in 2018 zo’n 3000 deelnemers en begeleiders naar de Achterhoek. De sportieve strijd wordt aangegaan in 18 verschillende disciplines. Burgemeester Bronsvoort: “Dit evenement past bij onze ambities. In de Achterhoek doet iedereen mee, ook mensen met een beperking. In Oost Gelre hebben we daarvan mooie voorbeelden, zoals het Corso zonder Beperkingen en de bijdrage van cliënten van Stichting De Lichtenvoorde aan de Zwarte Cross”.

Ook enkele sporten in Oost Gelre!
Ook qua faciliteiten heeft de Achterhoek, en in het bijzonder Oost Gelre, heel wat te bieden. “Naast het olympisch dorp bij Marveld Recreatie vinden er naar alle waarschijnlijkheid ook enkele onderdelen van de Special Olympics plaats in onze evenementengemeente. Daar ben ik heel erg trots op. Het programma moet nog vorm krijgen. Daarover gaan we met verschillende partijen in gesprek.”

Veel vertrouwen in een prachtig evenement
De 8 Achterhoekse gemeenten, de Provincie Gelderland, MEE Oost, het Graafschap College, de Gelderse Sport Federatie en een aantal toonaangevende Achterhoekse ondernemers werkten nauw samen bij het binnenhalen van het evenement. Voorzitter Ruud Verbunt van Special Olympics Nederland: “Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat de Achterhoek prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2018 kan en zal neerzetten. Het bidboek en bidbezoek geven daar ook alle reden toe.”

Meer informatie
Meer informatie over het evenement is te vinden op www.specialolympicsachterhoek2018.nl.

Links: René van Gils, voorzitter stuurgroep Special Olympics Achterhoek 2018; rechts: burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: PR
Links: René van Gils, voorzitter stuurgroep Special Olympics Achterhoek 2018; rechts: burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: PR