Bron/auteur: Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst onderzoekt of iedereen mee kan doen in samenleving

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst roept inwoners met een beperking en hun naasten op om mee te doen aan een onderzoek over mogelijke belemmeringen die zij ervaren in de samenleving. De gemeente Bronckhorst wil graag een inclusieve gemeente zijn. In een inclusieve samenleving kunnen mensen met een beperking dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Bijvoorbeeld het volgen van onderwijs, werken, wonen, reizen en sporten. Ook betekent het dat iedereen geaccepteerd wordt en niemand om welke reden dan ook wordt buitengesloten. Bijvoorbeeld vanwege afkomst, seksuele geaardheid of een lagere scholing.

Onderzoek
Het onderzoek gebeurt via een telefonisch interview. Onafhankelijk onderzoeks- & adviesbureau Moventem BV voert het onderzoek uit. Inwoners kunnen zich aanmelden tot 27 november via www.moventem.nl/bronckhorst of hiervoor bellen naar het bureau, tel. (0575) 760 227. Het is ook mogelijk om per e-mail of via de post een vragenlijst in te vullen. Na aanmelding Moventem contact op. De persoonsgegevens worden na afloop van het interview verwijderd.

Inhoud interview
Tijdens het interview gaat Moventem in gesprek over de belemmeringen die de inwoner ervaart. Mogelijke vragen zijn: wat kom je tegen als je in een rolstoel zit, slechtziend of doof bent? Hoe worden openbare gebouwen, winkels en de markt beter toegankelijk? Hoe toegankelijk zijn websites als je niet zo goed kunt lezen en schrijven? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen geaccepteerd wordt en niemand wordt buitengesloten, om welke reden dan ook?

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente om een uitvoeringsplan op te stellen dat o.a. aansluit bij het VN Verdrag handicap, het verdrag voor de rechten van personen met een beperking. In dit plan komen de activiteiten te staan om iedereen mee te kunnen laten doen in Bronckhorst.Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.