Home » Gemeente » CDA en VVD presenteren coalitieprogramma

CDA en VVD presenteren coalitieprogramma

275

OOST GELRE – De fractievoorzitters van coalitiepartners VVD en CDA hebben dinsdag 1 mei het Coalitieprogramma 2018-2022 gepresenteerd. Tevens werden de wethouders bekend gemaakt.

De wethouders die uitvoering mogen geven aan het coalitieprogramma zijn namens het CDA Jos Hoenderboom en Marieke Frank en voor de VVD Bart Porskamp en Karel Bonsen. Op dinsdag 8 mei wordt het coalitieprogramma in de raad besproken en vastgesteld. Dan worden ook de wethouders benoemd en beëdigd.

Het coalitieprogramma zet met kracht in op een aantal belangrijke thema’s, zo meldden de fracties van CDA en VVD tijdens de presentatie van het programma. Die thema’s zijn onder andere duurzaamheid, mobiliteit, economie, vitale kernen, zorg, onderwijs en participatie.

Binnen die thema’s zijn belangrijke opgaven bijvoorbeeld Oost Gelre energieneutraal in 2030, maar ook het enorme tekort aan arbeidskrachten voor bedrijven en de leefbaarheid in de kernen. Het nieuwe college wil deze thema’s aanpakken met een betrokken raad, een goed team bestuurders, een gedreven ambtelijke organisatie en een goed programma. Samen met de inwoners volle kracht vooruit.