Gemeenteraad stemt in met nieuwe sporthal bij Marianum

De gemeenteraad heeft dinsdag 15 oktober ingestemd met de realisering van een nieuwe sporthal bij Marianum in Groenlo. De plannen daarvoor kunnen nu verder uitgewerkt worden. Maar dat gebeurt pas op het moment dat ook de financiering vastgesteld is. Dat gebeurt tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2020 op 5 en 6 november.

Kijkend naar de toekomst is de nieuwe sporthal belangrijk voor Groenlo, stelt wethouder Bart Porskamp. “De huidige gymzalen in Groenlo zijn meer dan 40 jaar oud en gedateerd. Sporthal Den Elshof is wel opgeknapt, maar voldoet niet aan de huidige sporttechnische eisen. Daar komt bij dat we niet alle binnensport in Den Elshof kwijt kunnen. We hebben een nieuwe sporthal meer dan nodig.”

Bewegingsonderwijs en binnensport
In de nieuw te bouwen sporthal kunnen straks de leerlingen van Marianum en het Graafschap College terecht voor het bewegingsonderwijs. Ook de grootste binnensportvereniging van Groenlo, de turnvereniging Rap en Snel, wordt een vaste gebruiker van de nieuwe sporthal. “Rap en Snel zit nu verdeeld over 5 locaties, dit is verre van ideaal. Nu kunnen ze hun activiteiten centraliseren.”

Den Elshof
Sporthal Den Elshof blijft in ieder geval tot 2027 open en biedt onderdak aan de overige binnensportverenigingen. “Deze verenigingen hebben aangegeven de komende jaren nog graag in Den Elshof te blijven. Dat kan ook prima. Het geeft zowel de verenigingen als ons de tijd om te bedenken hoe het na die periode verder moet met Den Elshof en de binnensportverenigingen.”

Plannen verder uitwerken
De raad heeft ingestemd met de realisering van de sporthal. Maar op de financiering moet de raad nog een definitieve klap geven. Dat gebeurt tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2020-2023. Wethouder Porskamp: “Zodra de raad ook het geld beschikbaar stelt kunnen we de plannen verder uitwerken. Onderdeel daarvan is uiteraard het gesprek met de buurt, want die betrekken we nadrukkelijk bij de uitwerking. De planning is dat we in 2020 de plannen uitwerken. En dat in 2021 de schop in de grond gaat.”Bron: Gemeente Oost Gelre
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.