Nieuwe fase werkzaamheden Borculoseweg ingegaan

GROENLO – Het werk aan de Borculoseweg gaat volgens planning. Vanwege het winterweer kiest de gemeente Oost Gelre ervoor om de werkgebieden nog iets kleiner in te delen. “Als we door het weer moeten stoppen, dan voorkomen we dat grote delen van de weg zijn opgebroken. Ondanks dit gaat het werk sneller dan we hadden verwacht”.

Vorige week werden de werkzaamheden tussen de afslag met de Hartebroekseweg en Kolkman Brandstoffen afgerond. Volgende week wordt het laatste deel regenwaterriool ter hoogte van het Watermolenpad aangelegd. Daarna hoeft op dit deel alleen de bovenkant van de weg nog te worden aangepakt.

Nieuwe fase
Sinds afgelopen maandag is een nieuwe fase ingegaan. Vanaf de rotonde is de Borculoseweg bereikbaar tot en met de Emmasingel. De situatie bij Kolkman Brandstoffen verandert niet. Bewoners en bezoekers van Het Blik verwijzen we met een omleidingsroute via de Emmasingel, Heemskerkstraat en Thorbeckestraat. De omleidingsroute voor fietsers gaat via het Admiraal Helfrichplein en de Nolensstraat. In al deze straten kan het dus drukker worden met verkeer. We vertrouwen erop dat iedereen rekening houdt met elkaar.

Vervolg werkzaamheden
Volgende week komt het nieuwe asfalt op het deel van de Borculoseweg waar we het hoofdriool leggen. De ergste hinder is dan voorbij. De werkzaamheden aan de Borculoseweg gaan door tot mei. Voor de veiligheid van de mensen die aan de weg werken blijft tot die tijd een omleiding ingesteld.
Een gedachte over “Nieuwe fase werkzaamheden Borculoseweg ingegaan”

  1. Sinds afgelopen maandag 4 febr wordt de Trompstraat en Ruiterstraat veel gebruikt als sluiproute. Beide wegen zijn eenrichtingswegen, en er wordt daarbij ook snel gereden vanaf de hartebroekseweg, waar men dus niet in mag rijden. Dit is door mij en meerdere buurtbewoners ook aan de gemeente doorgegeven. Zie nog geen verbetering. Kunnen jullie daar aandacht aangeven?
    M.vr.gr. K. Wolters

Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.