Nieuwe kansen in Groenlo door overeenkomst met De Woonplaats

GROENLO – Woningcorporatie De Woonplaats heeft een overeenkomst met de gemeente Oost Gelre afgesloten. De overeenkomst is van groot belang voor de ontwikkeling van een aantal projecten in Groenlo, aldus wethouder Vincent van Uem: “Het maakt onder andere de realisering van de nieuwe De Bron in het centrum mogelijk en dat is voor Groenlo erg belangrijk.”

Toen woningcorporatie De Woonplaats in 2001 haar hoofdkantoor verplaatste van Groenlo naar Enschede ging dat gepaard met de belofte om 1 miljoen euro in Groenlo te investeren. Met deze overeenkomst lost De Woonplaats die belofte in, aldus wethouder Van Uem. “Dankzij De Woonplaats kunnen we nu een aantal ontwikkelingen in gang zetten die belangrijk zijn voor Groenlo. Niet alleen de realisering van een nieuwe De Bron, maar ook ontwikkelen op de Houtwal en in de Kevelderstraat. Ontwikkelingen die bijdragen aan het Programma Stad Groenlo.”

De Bron
Het plan voor de nieuwe De Bron gaat uit van de inpassing van de historische villa. Alleen door hergebruik van de bestaande gebouwen kunnen de wensen van De Bron ingevuld worden. Wethouder Van Uem: “De Woonplaats wil de villa aan ons verkopen voor een lager bedrag dan de boekwaarde. Alleen daardoor is voor ons de realisering van De Bron haalbaar.”

Houtwal
Een aantal jaren geleden was nog het plan om een woon-zorgcomplex te realiseren aan de Houtwal. De ontwikkelingen in de zorg hebben die plannen inmiddels ingehaald. Het woon-zorgcomplex is van de baan. De Woonplaats gaat nu verder met het uitwerken van plannen voor maximaal 6 woningen.