Ondertekening ‘Grensoverschrijdende samenwerking’

GROENLO – Burgemeesters Annette Bronsvoort (gemeente Oost Gelre) en Joris Bengevoord (gemeente Winterswijk) hebben maandagmiddag 26 november het strategiedocument ‘Grensoverschrijdende samenwerking in de Achterhoek en Kreis Borken 2017-2020’ ondertekent. De ondertekening vond plaats in het Brouwersnös in Groenlo.

Bij de ondertekening waren aanwezig: burgemeesters J. van Oostrum (gemeente Berkelland), O. van Dijk (gemeente Oude IJsselstreek), A. Stapelkamp (gemeente Aalten), P. Nebelo (Stadt Bocholt), M. Carbanje (Stadt Isselburg), C. Holtwisch (Stadt Vreden), J. Bernsmann (Stadt Rhede), Frau M. Schulze-Hessing (Stadt Borken), C. Almering (directeur EUREGIO), dr. A. Hörster of dr. K. Zwicker (Kreis Borken).

Het Duitsland-Nederland team zet zich in voor de realisatie van een Duits-Nederlandse grensregio. Opdracht is de sturing van de grensoverschrijdende samenwerking en lobby in de grensregio Achterhoek-Kreis Borken. Regelmatig komt het team bij elkaar om de zwaartepunten in de grensregio in het algemeen en de activiteiten van de Grenzhoppers in het bijzonder te bespreken.

Het strategiedocument is opgesteld in samenwerking met Grenzhoppers. Grenzhoppers is een samenwerkingsverband van Nederlandse en Duitse gemeenschappen, ondernemingen en sociaal-culturele organisaties in de regio Achterhoek en in Kreis Borken. Doelstelling is een betere grensoverschrijdende samenwerking door toenadering en informatie-uitwisseling. Het beoogde resultaat is synergie en meer succes.

De focus van het strategiedocument is gericht op:
1. Arbeidsmarkt
2. Ondernemingen
3. Opleiden
4. Toerisme en cultuur
5. Sport en gezondheid
6. Mobiliteit en bereikbaarheid