Oost Gelre krijgt certificaat dementievriendelijke gemeente


OOST GELRE – De gemeente Oost Gelre mag zich een dementievriendelijke gemeente noemen. Woensdag 22 mei reikte Riet Tazelaar namens Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, het certificaat uit aan wethouder Jos Hoenderboom.

“We vinden het belangrijk dat inwoners met dementie zo lang mogelijk meedoen. Dat doen we bijvoorbeeld door het vergroten van kennis over dementie. Maar ook door begeleiding op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. We werken daarbij samen met inwoners, zorgaanbieders, vrijwilligersorganisaties en ondernemers,” aldus wethouder Hoenderboom.

Plan van aanpak
Een lokale werkgroep houdt zich bezig met de dementievriendelijke gemeente. Er ligt een plan van aanpak waarin verschillende acties zijn benoemd. Wethouder Jos Hoenderboom: “We doen onder andere mee aan het project ‘Leef samen’, waar we werken met domotica. We scholen vrijwilligers van de inloopvoorzieningen in het herkennen van dementie. En er ligt een folder met heel veel informatie voor inwoners met beginnende dementie en hun naasten.”

We blijven werken aan een dementievriendelijk Oost Gelre
“We mogen ons vanaf nu een dementievriendelijke gemeente noemen, maar we zijn er dan natuurlijk nog niet. Het blijft inzet van ons vragen. Na de zomer start een project ‘Dansen als toen’, voor mensen met dementie en hun naasten. Ook gaan we dit jaar nog voorlichtingsbijeenkomsten organiseren voor inwoners in onze gemeente. Zo blijven we samen werken aan een dementievriendelijk Oost Gelre.”

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op www.samendementievriendelijk.nl. Wilt u meer weten over één van de activiteiten of over hoe we werken aan een dementievriendelijk Oost Gelre? Neem dan contact op met Majda Letica van de afdeling Onderwijs, Welzijn en Zorg. Dat kan via telefoonnummer (0544) 39 32 03 of via e-mail: m.letica@oostgelre.nl.


Bron: Streekgids.nl
Foto: PR Gem. Oost Gelre


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.