Home » Gemeente » Opening mobiliteitspool in Mariënvelde

Opening mobiliteitspool in Mariënvelde

357

Gratis uitleen van duofiets met ondersteuning en 3 rolstoelen

MARIENVELDE – Donderdag 17 mei, om 10.30 uur, is de officiële aftrap van de mobiliteitspool in Mariënvelde door wethouder Jos Hoenderboom. De gemeente Oost Gelre stelt vanaf die datum een duofiets met elektrische ondersteuning en 3 rolstoelen beschikbaar aan Mariënvelde.

De duofiets en de rolstoelen zijn bedoeld om tijdelijk uit te lenen aan inwoners die een beperking hebben bij het lopen. Bijvoorbeeld om een dagje te gaan winkelen, voor een uitstapje of gezellig fietstochtje.

Ook in Mariënvelde vrijwilliger beschikbaar
Net als in Zieuwent is er in Mariënvelde een vrijwilliger beschikbaar om mee te fietsen op de duofiets. De duofiets (met elektrische ondersteuning) is een fiets met 2 zitplaatsen naast elkaar. Als iemand een rondje wil fietsen, maar op dat moment niemand heeft die mee kan, kan hij/zij een beroep doen op de vrijwilliger.

Andere mobiliteitspools in Oost Gelre
Ook in andere plaatsen in Oost Gelre is al een mobiliteitspool:
Verpleeghuis en woonzorgcentrum De Molenberg in Groenlo: 5 rolstoelen, duofiets met elektrische ondersteuning, scootmobiel en driewielfiets
Woonzorgcentrum Careaz Antoniushove Lichtenvoorde: 5 rolstoelen
Bernard Vos Clubhuus Lievelde: 1 rolstoel
Spar Zieuwent: 1 rolstoel
Knippenborg Zieuwent: duofiets met elektrische ondersteuning

Meer informatie op www.sameninoostgelre.nl. Hier vindt u waar en wanneer u de vervoersmiddelen kunt lenen. En meer informatie over de voorwaarden waaronder de uitleen plaatsvindt.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen