Plannen sportschool Groenlo verder uitgewerkt

GROENLO – Het college van B&W heeft eind oktober 2017 een principebesluit genomen over het vestigen van een 24-uurs sportschool in de voormalige supermarkt aan de Schrijnwerker 1 in Groenlo. De initiatiefnemer wil dit plan nu verder uitwerken en een gebruikswijziging aanvragen. Het college van B&W wil hier onder voorwaarden aan meewerken.

Bovenaanzicht van de locatieEen van die voorwaarden is dat de directe buurt betrokken moet worden bij de verdere ontwikkeling van de plannen. Deze buurt is inmiddels door de initiatiefnemer uitgenodigd voor een gesprek, dat binnenkort plaatsvindt.

Klik voor meer informatie

Leegstand oplossen
Een overweging voor het college om dit principebesluit te nemen was dat het goed is dat een leegstaand pand weer een bestemming krijgt. Daarmee wordt verpaupering voorkomen. Het sportaanbod in Groenlo neemt toe en de uitstraling van het gebouw wordt verbeterd.

Onderzoeken uitvoeren
Naast de dialoog met de omgeving moet ook nog een akoestisch onderzoek uitgevoerd worden. Zodra alle benodigde informatie door de initiatiefnemer is aangeleverd zal het college een definitief besluit nemen op de vestiging van de sportschool.