Bron/auteur: Gemeente Oost Gelre
Foto: PR

Verdachten drugshandel aangehouden

Burgemeester Bronsvoort: “Samen maken we een vuist tegen criminaliteit”
OOST GELRE – Dinsdagochtend 19 november zijn in Lichtenvoorde twee verdachten (18 en 22 jaar oud) aangehouden op verdenking van handel in drugs. De politie verdenkt de twee mannen er van dat ze aan tientallen gebruikers in Oost Gelre en daarbuiten drugs hebben verkocht. Ook aan minderjarigen. Burgemeester Annette Bronsvoort is blij met de aanhoudingen: “We kregen steeds meer signalen van toenemend drugsgebruik. Inwoners gaven duidelijk aan dat de politie dit zou moeten aanpakken.  Dit onderzoek geeft ons een goed beeld van wat er speelt.”

De politie heeft inmiddels ook een tiental gebruikers verhoord, maar dat zullen er naar verwachting nog meer worden. Gebruikers worden in dit onderzoek als getuige gehoord, niet als verdachte. Het doel is om een zo goed en compleet mogelijk beeld te krijgen van de handel en het gebruik van drugs. Burgemeester Bronsvoort: “De actie van de politie levert een belangrijke bijdrage aan de aanpak van drugsgebruik in onze gemeente. Wij krijgen nu meer inzicht in de normaliter gesloten wereld van handel en gebruik van drugs. Dat inzicht helpt ons om naast de opsporing ook gerichter in te kunnen zetten op preventie en meldingsbereidheid.”

Groot compliment
Burgemeester Bronsvoort spreekt haar grote waardering uit voor de inzet van de politie. Het onderzoek vergde en vergt volgens haar nog steeds veel capaciteit en wordt met grote betrokkenheid en gedrevenheid uitgevoerd. “Dat compliment gaat naar het hele politieteam, maar in het bijzonder ook naar de wijkagenten, die vanuit hun goede informatiepositie in Oost Gelre een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek leveren.”

Samen een vuist maken
De burgemeester merkt dat de oproep aan inwoners om verdachte zaken te melden zijn vruchten afwerpt. De bijeenkomsten vanuit het Keurmerk Veilig Buitengebied hebben al tot waardevolle informatie voor de opsporingsdiensten geleid. Daarnaast werd onlangs in Groenlo een hennepkwekerij in Groenlo opgerold dankzij een tip van een buurtbewoner. “Zoals te doen gebruikelijk heb ik de woning voor een periode van 3 maanden gesloten. Het is een duidelijk signaal dat we samen een vuist maken tegen deze vorm van criminaliteit. Maar wel met de nadruk op ‘samen’. Ik roep inwoners dan ook op om verdachte situaties altijd te melden bij de politie of  bij Meld Misdaad Anoniem.”

Melding verdachte situaties
Verdachte situaties kunt u melden bij de politie. Als de verdachte situatie zich op dat moment voordoet kan dat via het alarmnummer 112. Op andere momenten kunt u ook het algemene nummer bellen: 0900-8844.

Via Meld Misdaad Anoniem kunt u ook verdachte situaties melden. U blijft volstrekt anoniem en de melding kan niet naar u herleid worden. Melden kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.