Workshop voor ouderen over veiligheid en agressie

OOST GELRE/LIEVELDE – De zingende Koffiedames presenteren op 9 november een vrolijke en leerzame workshop voor ouderen. De bedoeling is om agressie en geweld tegen ouderen meer bespreekbaar te maken en om vooroordelen en aanwezige angsten te minimaliseren.

De Koffiedames is een voorlichtingsprogramma van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. Vroeger was alles anders, ‘de goeie oude tijd’. De deuren en fietsen deed je vaak niet op slot, er was meer samenhorigheid en sociale betrokkenheid. Maar tijden en beleving veranderen. Cijfers wijzen uit dat ouderen meer schuw en angstiger worden. Ze sluiten zich sneller af door de constante aanwezige berichtgevingen over agressie en geweld. Ouderen voelen zich sneller weerloos en machteloos of worden angstig en onzeker.

Met ‘De Koffiedames’ brengt de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld een beeldende workshop Deze is speciaal voor u, ouderen, om u een handvat te bieden en om aanwezige angsten en vooroordelen te minimaliseren. De onderdelen zijn herkenbaar en gemakkelijk te volgen.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:
– Wat kan ik zelf doen tegen agressie en geweld?
– Hoe maak ik mijn eigen omgeving veiliger?
– Welke situaties dienen zich aan en wat zijn goede tips hiervoor (bijv. babbeltrucs)
– Welke voorzorgsmaatregelen kan ik zelf treffen?

Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook oefeningen gedaan ter bevordering van het geheugen en tijdens het programma zingen de Koffiedames gezellige meezingliederen van vroeger.

Wanneer?
Woensdag 9 november, van 14.30 – 16.00 uur (inloop v.a. 14.00 uur)

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor ouderen in Oost Gelre. Er is plek voor 70 deelnemers. Deelname is gratis.

Meedoen? Geef u op vóór 2 november
Heeft u belangstelling voor de workshop? Download dan het opgaveformulier en stuur het voor woensdag 2 november terug naar de gemeente Oost Gelre.