Voorzitter UTO ontkent geruchten matchfixing.

Het is onrustig in Groenlo sinds de kegelwedstrijd op woensdag 30 november tussen Kegelclub UTO en sociëteit de ZON is gespeeld. Totaal onverwacht werd deze gewonnen door de leden van sociëteit de ZON. Volgens kenners en ingewijden is deze uitslag zó onwaarschijnlijk dat hier dan ook sprake moet zijn van matchfixing! Het is bekend dat er stevig wordt gegokt op dergelijke belangrijke wedstrijden, en de belangen zijn dan ook groot. UTO ligt hierdoor zwaar onder vuur!

Alle geruchten als zou deze overwinning van te voren bepaald zijn, worden echter tegen gesproken door de voorzitter van UTO.

“Soms gebeuren er voor onmogelijk geachte dingen in de sport. En “Bi-j God en in Grolle is alles meugeluk”. De leden van UTO zijn wellicht vermoeid na een lang en slopend wedstrijdseizoen. Misschien speelt onderschatting ook een rol. Uiteraard is het ook moeilijk je te motiveren wanneer je speelt tegen een amateuristische tegenstander. Je ziet dat bij andere sporten ook gebeuren. Ik heb mijn mannen vooraf gewaarschuwd, maar toch gebeurd dit.”

“De ZON heeft geheel verdiend, weliswaar tegen ieders verwachting in, gewonnen. Ik heb daar dan ook vrede mee. Hoewel de uitslag voor ons als kegelclub teleurstellend is, geeft het toch voldoening om getuige te zijn geweest van de enorme ontlading die dat bij de leden van de ZON teweeg bracht! Huilende mannen die in elkaars armen vallen! Die zich met hun emoties geen raad weten. Dat raakt mij als sportman.”

“Vergeet niet dat deze wedstrijd de leden van sociëteit de ZON een podium biedt om zich als kegelaar te profileren. Ze hopen zich in de kijker te spelen en zo in beeld te komen bij UTO. Maar, je kunt niet zomaar lid worden van een exclusieve kegelclub als UTO, daarvoor moet je worden gevraagd. Met een avondje leuk kegelen ben je er niet, dat heb ik enige mensen ook uitgelegd. Ik ga natuurlijk geen namen noemen, maar je kunt wel deurwaarder in Groenlo zijn, dat is nog niet voldoende om bij UTO te komen.”

“Vanzelfsprekend wordt er gegokt op dergelijke belangrijke wedstrijden, en daar gaat veel geld mee gemoeid. Maar nogmaals, de ZON heeft terecht gewonnen. De mannen van UTO hebben daar vrede mee en genieten nog na van de bierproeverij die tevens gedurende het evenement plaatsvond.”

Ook het gerucht dat de voorzitter de uitslag op zak had vóór aanvang van de wedstrijd wordt tegengesproken. “Ik had inderdaad een lijst met de door mij verwachte uitkomst op zak! Ja, ik hou ook wel van een gokje. En laat die voorspelling nou toch kloppen! Daar moeten mensen niets achter zoeken. Dat is sport.”

Als er een nader onderzoek naar matchfixing volgt wil UTO daar overigens niet aan meewerken. “Wij houden ons verder van ieder commentaar. Ik heb nu geen tijd meer en ga kerstinkopen doen. Heb deze week een leuke meevaller gehad.”

Overigens kan er ook volgend jaar weer ingezet worden op deze wedstrijd. Geïnteresseerden kunnen een gokje wagen bij de voorzitter van UTO. Alle deelnemers wordt wederom veel succes gewenst!