1e gezondheidsevent Oost Gelre


GROENLO – Op zondag 20 maart 2016 van 11.00 tot 16.00 uur wordt er in het Cultureel Centrum de Bron in Groenlo de eerste editie gehouden van het Gezondheidsevent Oost Gelre. Het doel van het event is informeren over, beleven en ervaren omtrent gezondheid en leefstijl. Voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Er zijn ruim 45 organisaties en een flink aantal lezingen en workshops, waardoor er voor iedereen wat wils is!

Omdat gezondheid en leefstijl een groot aandachtsgebied is heeft de organisatie dit eerste jaar gekozen voor 5 categorieën: Voeding en diëtetiek, sport en beweging, E-health, coaching en vitaliteit en als laatste reguliere en alternatieve geneeswijzen. Op basis van deze 5 categorieën zijn voornamelijk lokale organisaties gevraagd om mee te werken zodat er een goed beeld ontstaat van wat er allemaal mogelijk is in de nabije omgeving.

De organisaties & workshops
Op www.facebook.com/gezondheidseventoostgelre of via www.livencare.nl/gezondheidseventoostgelre staat een volledig overzicht van alle deelnemers en workshops. Bijvoorbeeld: De (on)zin van hedendaagse voedingtrends, oorzaken en oefeningen bij lichamelijke klachten, meditatietechnieken, feiten en fabels over bier, een survivalparcours, gezichtsscan, acupunctuur, Chinese massage, hardloopanalyse, fitheidsmeting, reanimatiedemonstraties, alcoholvrije cocktails, biologisch eten en nog veel meer.

Centrale afsluiting
Rond 15.30 uur vindt de centrale afsluiting plaats met als rode draad jongeren en alcohol. Daar is de aandacht gericht op het project “IkPas” (40 dagen geen alcohol) en het alcoholmatigingsproject “Mag het iets minder” van de gemeente Oost Gelre. Verantwoordelijk wethouder Jos Hoenderboom is aanwezig, hij zal een woordje doen en er worden 2 mensen die deelgenomen hebben aan IkPas naar hun ervaringen gevraagd.

Entree en inschrijven voor workshops
Bezoekers vanaf 16 jaar betalen € 2,50 entree om info op te halen. Een passe-partout kost € 7,50 en geeft recht op onbeperkte deelname aan alle workshops en het survivalparcours dat naast C.C. de Bron staat opgesteld. Inschrijven kan vanaf nu via e-mail: ‘gezondheidsevent@debrongroenlo.nl’ of via Facebook: ‘Gezondheids Event Oost Gelre’. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij binnenkomst. Vooraf inschrijven geeft de grootste kans op een plek bij 1 van de workshops. Bij deelname aan sportieve activiteiten is het advies om in sportkleding te komen.

Initiatief
Gezondheids Event Oost Gelre is een initiatief van Nicole Harbers (Livencare Fysiotherapie), Tonnie Zieverink (CC de Bron), en Denise v/d Donk (Ik kan het aan! Persoonlijk leefstijladvies). De bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend event gaat worden.

Datum: 20 maart 2016
Tijd: 11:00-16:00 uur
Locatie: Cultureel Centrum de Bron, Buitenschans 1-3, Groenlo
Entree: € 2,50
Passe-partout: € 7,50 (entree + workshops onbeperkt)
Facebook: Gezondheids Event Oost Gelre
Website: www.livencare.nl/gezondheidseventoostgelre