Nieuwsbrief ‘Slag om Grolle’


Het is bijna zover! Nog maar een aantal weken voor de zevende editie van de Slag om Grolle losbarst.
GROENLO – In deze nieuwsbrief, die afgelopen week in de binnenstad werd bezorgt, vindt u de nadere informatie met betrekking tot de organisatie van dit festijn en verdere informatie met betrekking tot de veiligheid en bereikbaarheid.

Binnenstadgroepen
Deze editie zijn er ook weer veel groepen Grollenaren actief in de binnenstad. Met oudgedienden als de Schobbejakken en de molen zijn er natuurlijk veel vertrouwde gezichten in 1627 te vinden. Dit jaar heeft de commissie binnenstad echter ook vele nieuwe groepen mogen verwelkomen. Voor deze editie is aanmelden niet meer mogelijk.

Veiligheid en bereikbaarheid
Met de grote hoeveelheid bezoekers is het nodig het centrum autovrij te houden. In overleg met de veiligheidsdiensten en de gemeente zijn voor de veiligheid van u en onze bezoekers de volgende autovrije tijden vastgesteld. De binnenstad zal niet voor auto’s en fietsers toegestaan zijn: vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot na de fakkeloptocht om 21.00 uur. Op de zondag zal dit zijn van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Kassapunten zijn er aan de Mattelierstraat en bij de brug richting de Houtwal nabij de Jumbo.

Daarnaast zal er een kleinere afzetting zijn die het hele evenement geldt, rond de Markt/Wheme. Het opbouwen zal op de woensdag op de parkeerplaats van de Wheme beginnen, graag deze vanaf 07.00 uur vrij- houden. De overige bruin aangegeven straten hoeven pas vanaf donderdag 07.00 uur vrijgehouden te worden. Op donderdag verwelkomen wij al de re-enactors, handelaren en ambachtslieden die uit vele landen en zelfs van verschillende continenten komen om onze mooie stad te bezoeken en er een geweldig evenement van te maken.

Zoals reeds aangekondigd hoeft u als binnenstadbewoner natuurlijk geen entree te betalen en als u tussen 09.00 uur en 16.00 uur vertrekt, krijgt u een stempel bij het verlaten van de stad waarmee u weer naar binnen kan. Voor 09.00 uur en na 16.00 uur kunt u vrij in en uit lopen.

Voor de uitzonderingsgevallen kunt u op donderdag 10 oktober tussen 17.00 uur en 19.00 uur bij het Belegh van Grol,(Kevelderstraat 16) voor de desbetreffende dagen een toegangsticket halen.

Fakkeltocht
Op de vrijdag en zaterdagavond zal er een sfeervolle fakkeltocht door Groenlo zijn. De stoet begint om 19.30 uur te lopen. De tocht duurt ongeveer een uur en start op de Maliebaan en eindigt op de Wheme.

Nog een paar nachtjes te gaan voor we weer terug zijn in 1627! Mocht u in de tussentijd vragen hebben kunt u ge- bruik maken van het contactformulier op www.slagomgrolle.nl.Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.