Bron/auteur: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer | archief

Oost Gelre sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

GROENLO – De gemeente Oost Gelre heeft een woning aan de Kleermaker in Groenlo voor een periode van drie maanden gesloten. De woning is op last van burgemeester Bronsvoort verzegeld na het aantreffen van een hennepkwekerij door de politie. De bewoner mag drie maanden geen gebruik van de woning maken.

De politie heeft maandag 11 november in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Aanleiding voor de inval was een tip van een buurtbewoner. Burgemeester Annette Bronsvoort is blij met de oplettendheid in de buurt. “Het is een ernstige vorm van criminaliteit waar een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie achter schuil gaat. Het is belangrijk dat we dit niet tolereren in Oost Gelre. Daarom ben ik blij dat een oplettende buurtbewoner met deze tip kwam.”

Gevaar voor de omgeving
Los van de criminaliteit moet volgens de burgemeester ook het gevaar van een hennepkwekerij in een woning of schuur niet onderschat worden. “Ook in dit geval werd de stroom illegaal afgetapt, wat het risico op brand vergroot. Met alle gevaren van dien voor de omwonenden. Ook lekkages en schimmel kunnen een gezondheidsrisico voor de omgeving vormen. Die optelsom is voor mij aanleiding om de woning voor een periode van 3 maanden te sluiten.”

Een vuist tegen criminaliteit
De sluiting van de woning is ook een duidelijk signaal dat Oost Gelre deze vorm van criminaliteit niet tolereert. Burgemeester Bronsvoort: “We hebben onlangs een campagne gevoerd om inwoners van het buitengebied bewust te maken van de risico’s van criminaliteit en ondermijning. Het is belangrijk dat we hier samen een vuist tegen maken. Gemeente en politie doen er alles aan, maar zijn in sterke mate afhankelijk van tips uit de omgeving. Schroom dus niet om bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem een melding te doen.”

Melding doen
Een verdachte situatie kan bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem een melding te doen. Dat kan telefonisch via 0800-7000 of door het online invullen van een formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.