Home » Groenlo » Afscheidswedstrijd Mart, Ramon en Wessel

Afscheidswedstrijd Mart, Ramon en Wessel

1811

GROENLO – Op vrijdagavond 14 juli vond er een speciale gebeurtenis plaats op het sportpark Den Elshof in Groenlo. Na jarenlange tte hebben gespeeld in het eerste elftal van Grol namen Mart Zieverink, Ramon Landewers en Wessel Baarslag afscheid van het prestatieve voetbal. Om hun bijdrage aan de club te eren, werd er een afscheidswedstrijd georganiseerd tussen Grol 1 en Oud Grol 1, waarin tal van voormalige teamgenoten en begeleiders deelnamen.

Mart, Ramon en Wessel hebben gedurende een decennium het Grol-shirt met trots gedragen en vele hoogtepunten beleefd op het veld. Na deze langdurige periode van inzet vonden zij het tijd om een stap terug te doen en te genieten van het spel in de recreatieve elftallen. Ramon zal echter blijven voetballen op prestatief niveau, zij het nu bij Grol 2.

De traditie bij Grol schrijft voor dat spelers die tien jaar lang in Grol 1 hebben gespeeld, een afscheidswedstrijd krijgen aangeboden. Mart, Ramon en Wessel hebben deze traditie voortgezet door een lijst op te stellen met namen van spelers en begeleiders die zij graag wilden uitnodigen voor deze speciale gelegenheid. Het waren stuk voor stuk mensen met wie zij gedurende hun Grol-carrière nauw hebben samengewerkt en bijzondere momenten hebben gedeeld.

Nadat het fluitsignaal had geklonken, barstte de strijd los op het veld. Grol 1 en Oud Grol 1 streden hartstochtelijk voor de overwinning, maar het resultaat was van ondergeschikt belang aan de vreugde van het samenzijn. Oude tactieken werden afgestoft, legendarische doelpunten werden nagebootst en er werd vooral veel gelachen.

Na afloop van de wedstrijd werd de derde helft in het sportcafé ingeluid. Hier werd het samenzijn voortgezet onder het genot van verhalen, anekdotes en herinneringen die de spelers en begeleiders gedurende de jaren hadden opgebouwd.

Als blijk van waardering ontvingen Mart, Ramon en Wessel elk een ingelijst Grol-shirt, waarop hun namen prijkten als aandenken aan hun tijd bij het eerste elftal.

Bron(nen) & Afbeelding(en)