Home » Groenlo » Bekerwedstrijd LHC – HV Grol

GROENLO – Het bekeravontuur van de dames van HV Grol is helaas over, in Lemelerveld moest het jeugdige Grol -met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar- een verdiende nederlaag incasseren tegen een effectief spelend LHC.

HV Grol begon onbevangen aan de wedstrijd en dit was te zien aan het spel, verdedigend stond het goed de 1e helft. Er werd geprobeerd snel om te schakelen naar de aanval, dit lukte aardig maar LHC speelde ook snel en was meestal op tijd terug. Aanvallend speelde Grol goede aanvallen uit en tot halverwege de 1e helft stonden de dames uit Groenlo aan de goede kant van de score met 4-6. LHC kwam hierna beter in haar spel en kwam langszij (6-6). Tot aan de rust was het een gelijk opgaande wedstrijd met een kleine voorsprong van 10-8 voor de thuisploeg.

De 2e helft wilde HV Grol dit spel voort zetten en wellicht voor een verrassing zorgen. De meegekomen supporters zagen echter een totaal ander Grol in de 2e helft. Het spel werd slordiger en foutjes werden genadeloos afgestraft door LHC, ook verdedigend stonden de Grolse dames -mede door de nieuwe samenstelling- vaak niet goed, hier wist LHC wel raad mee. Halverwege de 2e helft was de wedstrijd beslist, LHC had toegeslagen en een 20-10 voorsprong genomen. Het was goed te zien dat HV Grol in deze samenstelling nog niet ingespeeld is, maar tegen een sterke tegenstander als LHC werd het met de neus op de feiten gedrukt. Genoeg werk aan de winkel waar op getraind moet en gaat worden.

De 2e helft kon Grol te weinig tegenstand bieden en daardoor ging de winst verdiend naar LHC (29-15) en het team uit Lemelerveld plaatste zich voor de halve finales.

Een goede 1e helft en een matige 2e helft dus, toch kan HV Grol terugzien op mooie en goede bekerwedstrijden. Leren van de gemaakte fouten en met zelfvertrouwen verder is het devies voor dit team .

Aanstaande dinsdag spelen de dames van HV Grol nog een oefenwedstrijd in Lichtenvoorde tegen Erix (19.55 uur), daarna is het tijd voor beachhandbal en een welverdiende vakantie.