Home » Groenlo » BOOG test Leemland in ‘week van toegankelijkheid’.

BOOG test Leemland in ‘week van toegankelijkheid’.

404

GROENLO – Tijdens de ‘Week van de toegankelijkheid’ (van 1 tot en met 6 oktober) test Stichting BOOG, een belangenorganisatie voor mensen met beperkingen en chronisch zieken in de gemeente Oost Gelre, dit jaar de toegankelijkheid van ‘Leemland’. Dit ‘activiteitencentrum’ wordt gerund door de familie Zieverink.

Stichting BOOG kreeg bij het testen de hulp van Jan Troost, landelijk ambassadeur van de toegankelijkheid, en zelf afhankelijk van een rolstoel en zijn kompaan Theo Hendrikse die blind is.

Theo Hendrikse had voordat hij naar Leemland ging de website getest op toegankelijk die is voor blinden of slechtzienden. “Ik moet zeggen dat de website zeer goed is. Het is allemaal goed te volgen”, vertelde Theo. Daarna ging hij naar buiten en testte hoe toegankelijk de buitenspeelplaats is. Hierbij lette hij vooral op obstakels. Ook testte hij de schommel. Jan Troost nam een kijkje bij de zandbakken. Deze waren op kind hoogte, maar ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Tevens werd er een kijkje genomen bij de aanwezige dieren en de invalide wc kreeg een inspectie. “Wij zijn heel erg positief. Vooral omdat overal rekening mee wordt gehouden en als het er niet is dan kan het wellicht gerealiseerd worden”, vertelt jan Troost. Zo gaf hij de eigenaren van Leemland enkele tips waar ze als ware meteen mee aan de slag konden.

Tijdens de landelijke schoolvakanties is Leemland van maandag tot en met vrijdag geopend. Leemland is te vinden in het buitengebied van Groenlo aan de Koerboom 7a.

Voor meer informatie: http://www.leemland.nl/

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.