Home » Burgemeester sluit woning

GROENLO – De burgemeester van Oost Gelre laat een woning aan de Irenestraat in Groenlo sluiten voor 3 maanden. Aanleiding is dat er op zondag 18 november in de woning een hennepkwekerij werd aangetroffen en is ontmanteld. Tevens werd er die avond geweld gebruikt in de woning. De politie doet onderzoek in deze zaak.

“De bewoner mag in deze periode niet in de woning of de schuur verblijven. Met deze maatregel wordt tegen de teelt van hennep opgetreden. Ik vind dit een gepaste maatregel. Het is niet alleen een ernstig misdrijf, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor de buurt. Wel is het mogelijk dat ik, bij gewijzigde omstandigheden, kan besluiten de woning eerder vrij te geven dan de opgelegde drie maanden. Deze maatregel is in overeenstemming met ons beleid”, aldus de burgemeester.

Een hennepkwekerij is (levens)gevaarlijk voor de omgeving. Vaak veroorzaakt het aanleggen van een kwekerij lekkage, schimmel, stroomstoring of brand. Elke dag zijn er in Nederland woningbranden die veroorzaakt worden door een illegale hennepkwekerij.

De burgemeester vraagt inwoners alert te zijn. “Ik vraag ook uw hulp bij de aanpak van illegale hennepteelt. Voor uw eigen veiligheid, maar ook om criminele organisaties aan te pakken”.