De steken zijn gezet.


GROENLO – Deze hele zaterdag, een week voor de carnaval, waren ze overal in Grolle (Groenlo) druk bezig met het versieren van de straten. Ook voor de Knunnekes was het een drukke zaterdag. Traditioneel worden een week voordat het Grolse carnavalsfeest in de Veste losbarst bij de Prins en Adjudant de steken geplaatst.

Dit jaar Prins Henk-Jan en Adjudant Maurice. De twee hoogden wonen in de binnenstad hemelsbreed nog geen 200 meter van elkaar. De grote houten steek wordt traditiegetrouw eerst bij de adjudant in de voortuin gezet. Nadat de lampjes zijn ontstoken en de nodige versnaperingen zijn genuttigd gaat het binnendoor naar de Prins. Daar hangt de steek al omdat hier geen voortuin aanwezig is en de steek opgehangen is aan de voorgevel.

De grote steek wordt niet alleen geplaatst op een plek die voor een voorbijganger meteen in het oog valt. Het is ook makkelijk voor de Prins en Adjudant om de weg in het donker naar huis terug te vinden. Dat het bord in het donker goed opvalt komt door de verlichting die rondom de steek is gezet. Op het moment dat de stekker in het stopcontact gaat en dan vooral als de lichtjes gaan branden, barst de muziek los met ‘De Knolle oet Grolle’.