Home » Groenlo » Extra activiteiten bij de stoomhoutzagerij tijdens

Extra activiteiten bij de stoomhoutzagerij tijdens

259

de Passe-Partout Promotiedag van zaterdag 1 Juli in Groenlo

 GROENLO – Op zaterdag 1 juli van 10.00 uur t/m 17.00 uur wordt alweer de 3e zogenaamde Passe Partout Promotiedag gehouden. Met deze passe-partout in de vorm van een jute zakje kan de volwassenen bezoeker voor slechts 5 euro (kinderen 2,50 euro) maar liefst 4 toeristische bezienswaardighden bezoeken. Waaronder dus de stoomhoutzagerij. Deze is op zaterdag 1 juli het middelpunt en hier worden ook een aantal extra activiteiten gehouden. Zo zal Jan Kulsdom laten zien wat je met een draaibank allemaal uit een stuk hout kunt maken. Willy Vaags daarentegen maakt met een motorzaag de mooiste creaties uit boomstammen. Hij is ook de maker van de ‘marketenster’ en de ‘poortwachter’ die staan aan de Marhulzenweg / Eibergseweg. Zeer boeiend om te zien.

MVT
Maar als klap op de vuurpijl zal de Modelbouw Vereniging Twente naar de stoomhoutzagerij komen en zij zullen een prachtige expositie verzorgen.

De leden van Modelbouw Vereniging Twente houden zich bezig met het bouwen van modellen naar tekening. Soms worden ook tekeningen zelf samengesteld, bijvoorbeeld door het opmeten van voor modelbouw geschikte objecten. De objecten zijn meestal voer- of vaartuigen, zoals vliegtuigen, schepen, locomotieven, hete luchtmotoren, wagons, trams, koetsen, wagens en auto’s.

Op zaterdag 1 juli zullen ze een heuse spoorbaan aan leggen waar kinderen in de wagons kunnen gaan zitten en een ritje maken over het terrein. Werkelijk uniek. De passe-partouts zijn o.a. Te koop bij de VVV en alle deelnemende bezienswaardigheden. De passe partouts zijn het hele seizoen, tot eind oktober geldig.

Voor meer info kijk op de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo