Home » Achterhoek » Financiële bijdragen van MenzisFonds versterken 17 projecten in de Achterhoek en Twente

Financiële bijdragen van MenzisFonds versterken 17 projecten in de Achterhoek en Twente

1530

ACHTERHOEK – 17 projecten in de Achterhoek en Twente hebben een financiële bijdrage ontvangen van het MenzisFonds. Deze maatschappelijke organisaties hebben hun projecten ingediend om de leefkracht van mensen te versterken. De projecten richten zich op het bevorderen van een gezondere leefstijl, met meer beweging, gezonde voeding en mentale fitheid. Het doel is om de kwaliteit van leven te verbeteren en de toegankelijkheid van zorg te behouden.

René Groot Koerkamp, bestuurder van het MenzisFonds, prijst de winnende projecten vanwege hun bijdrage aan een gezondere leefstijl en betere zorg. Ze bevorderen extra beweging, participatie, verminderen eenzaamheid en verbeteren de leefomgeving. Het MenzisFonds maakt de missie van Coöperatie Menzis, “Ieder mens leefkrachtiger, nu en in de toekomst”, waar.

Het MenzisFonds is een initiatief van de Ledenraad van Coöperatie Menzis. Volgens Ledenraadslid Birgit Muijsenberg kunnen deze projecten echt het verschil maken omdat ze goed aansluiten bij lokale behoeften. Ze zijn kleinschalig en toegankelijk, en dragen significant bij aan de samenleving.

Er zijn in totaal 111 projecten ingediend, zowel landelijk als uit verschillende regio’s. Een commissie bestaande uit leden van de Menzis Ledenraad en regiomanagers van Menzis heeft deze beoordeeld. De best beoordeelde projecten ontvangen een financiële bijdrage. De winnaars van andere regio’s en landelijke projecten worden op verschillende data bekendgemaakt.

De projecten die financiële steun ontvangen van het MenzisFonds worden in vier etappes bekendgemaakt. Per regio is er € 20.000 beschikbaar uit het fonds, behalve voor initiatieven buiten de Menzis-regio’s, waarvoor € 15.000 beschikbaar is. Elk project kan maximaal € 2.500 ontvangen, zodat er in elke regio ten minste 8 projecten en landelijk ten minste 6 projecten financiële ondersteuning krijgen.

Winnaars regio Achterhoek:
Stichting de Kleine Preuvers
ARGO Atletiek, Oldstars
Stichting Paviljoen de Strang, “Iedereen doet mee bij Paviljoen de Strang”
Dinxpergym, De Sportcarrousel
CorsoKIDS
Scouting Groenlo, Multifunctioneel ecologisch onderkomen