Home » Groenlo » Geslaagd wielerweekend Stofwolk

Geslaagd wielerweekend Stofwolk

234

GROENLO/NEEDE – De wielervereniging De Stofwolk kan terugblikken op een bijzonder geslaagd weekend. Zowel tijdens de ‘Multimate Bouwmarkten Ronde van Neede’ afgelopen vrijdag als zondag tijdens de ‘deversebakker.nl Dwars deur Grolle’ was het Stofwolk-wielershirt terug te vinden op het erepodium. Nadat Atse ten Brinke vrijdag al Neede op zijn naam schreef, kwam hij namelijk zondagmiddag als tweede over de meet. Bobby Mellendijk uit Groenlo maakte vrijdagavond het succes compleet door in zijn allereerste wedstrijd in de sportklasse meteen als tweede te finishen.

Al konden de omstandigheden waaronder beide koersen werden verreden, bijna niet groter. Was het vrijdagavond nog drukkend warm, zondag leek het wel herfst. Daardoor werd de wedstrijd over de spekgladde kasseitjes in de monumentale binnenstad van Groenlo vooral ook een strijd tegen de elementen.

Dat Atse ten Brinke in een blakende vorm verkeert, had hij vrijdagavond al geëtaleerd. De Stofwolker uit Lichtenvoorde was namelijk voortdurend in de voorste gelederen te vinden. In de laatste ronde reed hij op het loodzware gedeelte vals plat op De Rapenburg in een ruk naar de eenzame koploper om die vervolgens in de eindsprint te vloeren.

Ten Brinke had de afgelopen weken tijdens enkele mountainbikewedstrijden in Duitsland zijn conditie behoorlijk aangescherpt. Omdat hij van huis uit een begenadigd veldrijder is, kon hij zondag op het verraderlijke parcours in Groenlo prima uit de voeten, waar hij naar een tweede plek snelde.
In Groenlo werd overigens – in navolging van vorig jaar – ook weer het kampioenschap van Oost Gelre verreden. Het was Lucas Heezen uit Lichtenvoorde die met deze felbegeerde titel aan de haal ging. Daarmee gaat hij, met nog een wedstrijd te gaan, bovendien aan de leiding in de zogenoemde Recreantencompetitie Achterhoek, een wedstrijdreeks voor niet-licentiehouders die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd.

Voorzitter Marcel Meijer van De Stofwolk blijkt tevreden terug: “Uiteraard is het ontzettend jammer van het weer zondag. Maar ondanks de vele regen was het gezellig in de binnenstad van Groenlo. De omstandigheden voor vrijdagavond konden haast niet beter. En als dan een van onze renners op zo’n fraaie manier tweemaal prijs rijdt, kunnen we als Stofwolk alleen maar spreken van een bijzonder geslaagd wielerweekend.”