Groenlo lid van Vereniging Nederlandse Vestingsteden

GROENLO – Groenlo is sinds vandaag (lees maandag 1 juli) weer lid van de Vereniging van Nederlandse Vestingsteden. Wethouders Marieke Frank en Bart Porskamp werden maandag 1 juli bij Welgelegen aan de Ruurloseweg in Groenlo welkom geheten door Willemijn van Hees, Voorzitster van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. In 2007 is Groenlo ook al lid geweest van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

De wethouders ontvingen een mand met daarin onder andere een miniatuur kanon, een schildje van de Nederlandse Vestingsteden en een mandje met speldjes. Deze beelden het logo uit van de Vereniging van Nederlandse Vestingsteden en daarop is afgebeeld een kanon, met daaronder de tekst: ‘Nederlandse Vestingsteden’. Dit laatste kregen de wethouders opgespeld door Willemijn. Vervolgens namen Frank en Porskamp het over en voorzagen andere aanwezigen zoals: Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion, Peter Pothof namens de VVV Groenlo, Joske Elsinghorst, namens de werkgroep ‘Promotie Groenlo, Marjolein Houwer van De Slag om Grolle en enkele afgevaardigden van de gemeente Oost Gelre met toerisme in de portefeuille van het lidmaatsschaps-speldje. Van Hees drukte de wethouders op het hart vooral het speldje ook aan de vele vrijwilligers te geven die Groenlo rijk is. “Het zijn veelal de vrijwilligers die een vestingstad uitdragen en de beleving uitbeelden,” aldus van Hees.

Het gezelschap sloot de bijeenkomst af met een tocht per fluisterboot over de Grolse Gracht, die de Vestingstad in zijn geheel omringt.Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.