Home » Groenlo » Grol door in Achterhoekcup

Goede en verdiende overwinning tegen Groessen

Hadden Grol en Groessen in de competitie al tegen elkaar gespeeld, op dinsdag 7 november stond men weer tegen over elkaar. Dit maal voor de Achterhoekcup. Wat thuis in de competitie niet lukte (1 – 2 verlies), lukte in Groessen wel: Grol won met goed en gedreven spel, in aanwezigheid van maar een zevental supporters, meer dan verdiend met 2 – 0.

Bij Grol maakte keeper Jelle Rijks zijn debuut in het eerste. De keeper van de JO19-1 keepte foutloos en speelde alsof hij al jaren in Grol 1 mee doet. Grol ging voortvarend van start en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Er werd vroeg gestoord en er werden veel duels gewonnen. Het voetbal zag er verzorgd uit. De verdedigers Mart, Teun, Tim en Bjorn gaven zeer weinig weg en konden ook in de aanval het nodige betekenen. Na twee minuten lag de bal al in het net, maar werd wegens buitenspel afgekeurd, en een bal van dichtbij van Mart Zieverink ging over. Na een half uur spelen werd een voorzet van Bjorn door Luc goed ingekopt, maar de keeper van Groessen kon met een katachtige reactie de bal nog net van de doellijn tikken. Vlak voor rust kwam Grol dan toch op voorsprong. Een uitgespeelde aanval werd door Luc bekeken langs de keeper geschoven: 0 – 1.

In de tweede helft trok Grol de goede lijn door en had de meeste kansen. Een schot van Mathijs ging via de paal naast. Een schot van Luc ging vlak voor het doel langs. Groessen kreeg nog één grote kans, maar de bal werd voor langs geschoten. Bij de overige speldeprikjes stond Jelle steeds goed opgesteld. Tien minuten voor tijd werd het harde werken van Grol dan toch nog verder beloond. Mathijs wist de bal via de keeper het doel in te werken: 0 – 2. Dit was tevens de eindstand.

Al met al een leuke en nuttige wedstrijd. Met deze overwinning is Grol al verzekerd van de volgende ronde in de Achterhoekcup en is Groessen uitgeschakeld. Op 12 december speelt Grol voor de Achterhoek Cup de tweede en laatste groepswedstrijd thuis tegen Vorden. Aanstaande zondag 12 november speelt Grol in de beker tegen SVBV in Barchem. Aanvang 14.00 uur.