20 april 2024
Home » Groenlo » Grolse Boys 1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Grolse Boys 1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk

235

GROENLO – Afgelopen zaterdag heeft Boys 1 een uitwedstrijd gespeeld tegen Almen 3. Onder regenachtige omstandigheden is er om half 3 afgetrapt voor de wedstrijd. Het veld was nat en zwaar door de nodige regenval. Grolse Boys speelde zeer slordig, zeker de eerste helft. Verkeerde passes, balverlies, blinde ballen, moeilijke oplossingen, noem alles maar op en het gebeurde aan de zijde van de Boys. Deze fouten bezorgden Almen een aantal opgelegde mogelijkheden om de score te openen. Grolse Boys mag zich gelukkig prijzen dat het bij Almen aan scherpte ontbreekt. Uiteindelijk is een fout in de verdediging nodig waar Grolse Boys de eerste kans uit krijgt. Nico Damkot pakt deze met twee handen aan en geheel tegen de verhouding in is het 0-1 voor de Boys in de 26 minuut. Enkele minuten later weet Grolse Boys een aanval van Almen af te slaan en weet deze counter via Menno ten Have snel uit te spelen. De pass van Menno is op maat en Nico tekent, met wat geluk, zelfs de 0-2 op het bord. Grolse Boys blijft slordig en Almen krijgt de nodige kansen en corners maar weten pas net voor de rust er één te benutten. Een schot vanaf de 16 blijft buiten bereik van doelman Barry, 1-2.

De 2de helft is wat beter, maar goed is het zeker nog niet. Almen drukt, de verdediging van de Boys weet stand te houden. In de 75 minuut krijgt Martijn van de Wiel een bal uit een schot op de bovenarm. Strafschop volgens de scheidsrechter. In eerste instantie weet Barry deze nog te keren echter de bal komt via zijn arm weer terug bij de speler die nu wel de bal weet binnen te schieten, 2-2.

Dit was voor de Boys het teken om toch een slotoffensief in te zetten. Almen zakte in en de Boys voerde de druk op. In de 88ste minuut schiet Nick Hulzink snoeihard diagonaal de bal tegen de touwen, 2-3. In de slotminuut is het Menno die een vrije doorgang heeft naar het doel en beheerst binnen schiet en daarmee de eindstand van 2-4 op het scorebord zet.
Grolse Boys blijft aan kop maar zal de volgende wedstrijden toch beter voor de dag moeten komen.

Aankomend weekend genieten de heren van een vrij weekend.