Grote strijd tijdens viswedstrijd Open Groenlose om het Grolse kanon


GROENLO – Zaterdag 3 augustus deden maar liefst 43 vissers een gooi naar de titel winnaar van de Open Groenlose 2019 om zodoende het felbegeerde Grolse Kanon in het bezit te krijgen. Deze wedstrijd werd al voor de 38e keer gehouden aan de boorden van de stadsgracht. De parcoursbouwers Hennie Wildenborg en Henk Migchielsen hadden een mooi parcours uitgezet aan de Grolse gracht bestaande uit vier vakken. Na het welkomstwoord en briefing werd er om 07.00 uur geloot en vertrokken de vissers naar hun plek om daar alles in gereedheid te brengen voor het beginsignaal wat om 8.30 uur zou klinken.

Het was prachtig visweer, droog, bewolkt en niet te warm. Maar we hadden wel te maken met een weersomslag de dagen voroafgaand. Hoe zou dat uitpakken op de vangsten was de prangende vraag? Na het beginsignaal werden al heel snel de eerste vissen gevangen maar dat was niet overal zo. De brasems lieten het deze wedstrijd afweten. Her en der werd een exemplaar gevangen.

Nadat om 12.30 uur het eindsignaal had geklonken kon de balans worden opgemaakt. Het aantal vissen en het gewicht is bepalend voor de einduitslag. Je moet dus altijd een mix hebben van veel vis en een hoog gewicht. In totaal zijn er deze wedstrijd 1.346 vissen gevangen die samen een gewicht hadden van 40 kilo en 470 gram. De winnaar werd uiteindelijk Willem Oldenmenger uit Dieren met 80 vissen die samen 2.105 gram wogen. Beste Grolse visser was Silvio Gelink die uiteindelijk derde werd met 50 vissen die samen 2.435 gram wogen.

Voorzitter Erik Mentink reikte na afloopin de kantine van de Grolse Boys de prijzen uit en sprak van een zeer geslaagde wedstrijd. Ook bedankte hij alle vrijwilligers die er voor gezorgd hadden dat deze mooie viswedstrijd vlekkeloos verliep.

Einduitslag;
1 Willem Oldenmenger 3 punten 80 vissen 2.105 gram 1 vakpunt
2 Henk Bargerman 3 punten 72 vissen 1.725 gram 1 vakpunt
3 Silvio Gelink 3 punten 50 vissen 2.435 gram 1 vakpunt
4 Rene Molenveld 4 punten 45 vissen 2.380 gram 1 vakpunt
5 Henk Geurkink 4 punten 54 vissen 1.100 gram 2 vakpunten

De totale uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl


Bron: GHV
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.