Home » Groenlo » Het stadhuis van Groenlo krijgt een nieuwe bestemming!

Het stadhuis van Groenlo krijgt een nieuwe bestemming!

2105

Stadhuis in Groenlo | Foto: Marcel Houwer

GROENLO – Het college van Burgermeester en Wethouders van Oost Gelre heeft dinsdag 17 januari een positief besluit genomen. Er ligt een plan klaar om het historische gedeelte van het stadhuis mede te bestemmen als locatie voor het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog.

Het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog – een initiatief van het Stadsmuseum Groenlo – wil in dit monumentale pand haar kantoor vestigen, maar ook ruimtes creëren voor een museumwinkel en museumcafé op de begane grond én op de tweede verdieping permanente ruimtes inrichten voor wisseltentoonstellingen en exposities.

Namens het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog en stichting Hart voor vesting Grolle zijn Koen Klein Tuente en Stefan Kok zeer tevreden met deze ontwikkeling. Beide mannen hebben op basis van een uitgewerkt vlekkenplan goede afspraken kunnen maken met het gemeentebestuur.

“Door genoemde functies naar de overzijde van de Mattelierstraat te verplaatsen, kan de Oude Calixtuskerk optimaal ingericht worden voor de vaste tentoonstelling van het nieuwe museum” geven Klein Tuente en Kok aan. Daarnaast zien zij in het gebouw van het stadhuis mogelijkheden om de samenwerking met de VVV te versterken.

Het college van Burgermeester en Wethouders van Oost Gelre geven aan veel vertrouwen te hebben in de recente ontwikkelingen rondom het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog en zijn verheugd met deze waardige nieuwe huurder. Ook omdat hierdoor het stadhuis beschikbaar zal blijven voor raads- en commissievergaderingen.

De plannen worden nu nader uitgewerkt. Dit is ook het moment waarop de verduurzaming van het stadhuis wordt meegenomen en uitgevoerd zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.