HV Grol  Dames 1-Hacol’90 Dames 2

GROENLO – In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe handbalseizoen speelden de dames tegen Hacol uit Oldenzaal. HV Grol begon flitsend door 2 fraaie doelpunten, 2-0.

Het team uit Oldenzaal bestond uit ervaren speelsters en liet dit zien door 3 keer te scoren, hierna ontstond een gelijk opgaande wedstrijd. De speelsters van HV Grol wilden snel spelen om het de tegenstander lastig te maken, dit lukte gedeeltelijk. Verder was het aanvallend lastig om de verdediging van Hacol te verschalken.

Verdedigend moest de thuisploeg hard werken tegen de fysiek sterke opbouwspeelsters van Hacol. Bij het rustsignaal stond het dan ook 10-10, een terechte uitslag gezien het spelbeeld.

De dames van Grol wilden meer en dat zat er ook in. Door het tempo op te voeren slopen er helaas foutjes in bij het overschakelen naar de aanval, hierdoor werd te veel onnodig balverlies geleden, waar Hacol van profiteerde en zich naar een 13-16 voorsprong speelde. Verdedigend stond het wel goed bij de Grolse dames, aanvallend was er te weinig dreiging richting doel waardoor het lastig doorkomen was voor HV Grol.

Bij een stand van 14-17 werden de mouwen nog eens opgestroopt en was het advies om alles te geven voor een beter resultaat. De inzet en het geloof in eigen kunnen werd bijna beloond, HV Grol kwam dichtbij tot 17-18. De toch wel verdiende gelijkmaker zat er niet meer in omdat Hacol de laatste aanval wel erg lang uit mocht spelen zonder af te sluiten. HV Grol kwam hierdoor niet meer in balbezit en stond na het laatste fluitsignaal met lege handen.

Leren van de gemaakte foutjes en met zelfvertrouwen terug kijken op de goede spelmomenten gaan ze zich opmaken voor de volgende wedstrijd, a.s. zaterdag in Hengevelde tegen WHC 2, waar HV Grol weer voor de volle winst wil gaan.Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.