Home » Groenlo » Junior springers weten zich goed staande te houden

Junior springers weten zich goed staande te houden

276

GROENLO – Afgelopen zaterdag 18 mei hebben zes junior meiden meegedaan aan de individuele springwedstrijden in Ommen. Het totaal aantal tegenstanders was 81!

In de ochtend was het de beurt aan Isa, Bloem en Juliette. In deze eerste wedstrijd voor Isa, liet ze tot haar eigen verbazing een hoge, bijna perfecte hurksalto zien. Helaas was één sprong niet uitgevoerd zoals de jury dat wilde. Wanneer dat wel gedaan was, was ze op een 5e plaats beëindigd. Nu heeft ze een 12e plaats behaald, waar ze heel blij mee mag zijn. Op mini pega en airtrack liet Isa ook duidelijk zien perfect in dit niveau thuis te horen. Juliette en Bloem deden ’s ochtends alleen mee op het onderdeel airtrack. Juliette heeft hier met o.a. haar hurksalto combinatie een 9e plaats weten te halen, een goede prestatie voor 1,5 uur training per week. Bloem had helaas een foutje op airtrack, maar dat heeft ze op het onderdeel minitrampoline helemaal goed gemaakt. Drie verschillende hoge salto’s met stick-it, leverde haar een 19e plaats op!

In de middag kwamen Liz, Lieke en Kim naar Ommen. Het energielevel was al hoog bij Isa, Bloem en Julliette, met deze drie dames erbij, werd het nóg gezelliger. Ook deze dames hebben laten zien te weten wat overslagen en salto’s zijn. Lieke en Kim lieten zelfs een hoge en beheerste schroef zien. Kim heeft een 14e plaats weten te behalen. Lieke heeft haar sprongseries op airtrack zo aangepast dat ze perfect aan de eisen voldeden, wat haar een 10e plaats opleverde. Liz lukt het sinds een paar weken de ‘half in – half uit’ te springen en besloot deze op de wedstrijd ook te laten zien. Onder andere door deze hoge moeilijkheidsgraad, heeft zij hier een 13e plaats weten te behalen.

Al met al een mooie wedstrijd, waarin iedere springer liet zien de sprongen beheerst uit te kunnen voeren. Helaas gingen niet altijd alle sprongen naar wens, daar hebben de springers 6 juli alle tijd en ruimte voor om de jury wél te laten zien dat ze het kunnen. Dan zijn er namelijk de clubkampioenschappen, ofwel pindakaaskampioenschappen van Rap en Snel voor de springgroepen, recreatie, acro en selectie. Tevens is er een turnpakjes presentatie, er komen nieuwe wedstrijdpakjes voor de acro en springgroep. U bent allen van harte welkom in Sporthal Den Elshof.