Home » Kruis krijgt nieuwe verlichting

Kruis krijgt nieuwe verlichting

322

GROENLO – Dinsdag 19 februari is de ‘kruisverlichting’ op de Calixtus Basiliek vervangen. Vooral de verlichting aan de Westkant van de toren liet te wensen over. Deze kant had het meest te lijden van wind en regen. De oude verlichting heeft ruim 27.500 uur gebrand en was aan vervanging toe. De verlichting werd in 2008 aangebracht.

Vandaag (lees dinsdag) zijn ook diverse materialen naar boven gegaan. De bovenste vloer in de toren wordt vervangen en daarmee behoren na plaatsing van de vloer alle obstakels/oneffenheden tot het verleden. De ruimte waarin de vloer wordt vervangen zal dit seizoen ook worden aangekleed met onderdelen behorende bij een kerk/toren.

Het luik, naar de trans van de toren, wordt vervangen. Hier komt een heel nieuw kozijn in zodat bezoekers makkelijker naar buiten kunnen om van het uitzicht te genieten.

Ook de kerkklokken krijgen een update. Ze zullen worden voorzien van nieuwe klepels.

De diverse werkzaamheden worden door externe bedrijven uitgevoerd met behulp van de Calixtus Basiliek vrijwilligers. Vanaf woensdag 20 februari start het nieuwe seizoen weer. Vanaf dan is de toren weer te beklimmen en de Basiliek te bezichtigen. Zie de agenda