Home » Groenlo » Laatste uitruk voor John klein Gunnewiek

Laatste uitruk voor John klein Gunnewiek

385

GROENLO – Voor brandweerman John klein Gunnewiek uit Groenlo was het vrijdagavond de laatste uitruk. Rond half acht ging de pieper met daarop de melding; ‘Brand bijgebouw’. In een stuk bos aan de Ringweg in Beltrum was een vuurtje uitgebroken. Voor John de eer om deze te blussen. In eerste instantie moest dit met de klaargezette geprepareerde poederblusser gebeuren, maar laat die het nou net afweten. Dus als een speer een brandweerslang erbij en daarmee kon John het vuurtje wel even blussen en werd er ook binnen een no-time het sein brandmeester gegeven.

Nadat de rook was opgetrokken hoorde John, vanuit de ‘rimboe’, een vrouwen stem ‘HELP’. Yvonne (zijn vrouw) zat in de bak van een shovel en ademde rook in. Zij wilde dus ook snel gered worden. Ook dit was voor John een handeling die hij zonder problemen volbracht. ‘Zo ik denk dat jullie het nu wel zonder mij kunnen”, liet John weten aan zijn collega’s, die hem de hand schudden voor de 25 jaar trouwe dienst.

John is 54 jaar en gaat stoppen met de brandweer omdat het niet meer te combineren is met de zaak die hij heeft aan de Ruurloseweg. John trad op 1 januari 1993 in dienst bij de vrijwillige brandweer Groenlo waar hij ‘manschap B’, ‘chauffeur’ en ‘leerwerkplekbegeleider’ was.

John neemt niet definitief afscheid van de brandweer. Hij heeft inmiddels wel een sollicitatiebrief gestuurd naar de ‘Noasmeulers”.

[su_box title=”Brandweerpost Groenlo kan nieuwe mensen gebruiken.” box_color=”#4d7787″ title_color=”#ffffff” radius=”2″]“Wij combineren ons dagelijks werk met het werk als brandweervrijwilliger. In geval van een melding komen wij naar de kazerne om uit te rukken en mensen en dieren in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig! Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud, woon je in Groenlo en wil je meer weten over het werken bij de brandweer, dan komen wij graag met jou in contact. Je kunt ons mailen op brandweergroenlo@gmail.com of www.bwao.nl”.[/su_box]