Leden voetbalclubs stemmen in met fusie


GROENLO – Sportvereniging De Grolse Boys gaat fuseren met sport vereniging Grol. Maandagavond werd bij zowel de Grolse Boys als bij de s.v. Grol tijdens bijzondere algemeen ledenvergadering ingestemd met deze fusie.

Grolse Boys laat op hun twitter weten dat na schriftelijk stemming 24 tegen en 59 voor stemden. Bij de s.v. Grol werd tegelijk door de leden gestemd door middel van het opsteken van de hand.

Het rood van de Boys zal blijven bestaan in de kleuren en logo van de s.v. Grol. Het wedstrijdtenue zal er als volgt gaan uit zien: een blauw shirt met een rode kraag, drie rode schouderstrepen en een rood biesje op de bovenarm; het logo van de vereniging op het shirt wordt voorzien van een extra rode rand; witte rugnummers, waarbij elk nummer wordt voorzien van een rode rand; een witte broek voorzien van een dunne rode bies in beide pijpen; kousen in de blauwe kleur van het shirt met drie rode strepen aan de bovenkant.

De gemeente is bereid het complex Het Wilgenpark van Grolse Boys over te nemen als de nieuwe vereniging tot stand komt en dan op sportpark Den Elshof gaat spelen. Daarnaast wil de gemeente Oost Gelre een eenmalige afkoop van 10 jaar subsidie complex-onderhoud betalen. Met de komst van de spelers van Grolse Boys voldoet sportpark Den Elshof nog steeds aan de normen van de K.N.V.B. Met andere woorden, de Grol heeft geen extra kleedkamers en velden nodig bij het samengaan van de verenigingen. Wel erkent de gemeente dat met een samengaan extra kosten gemoeid zijn waarvoor zij die eenmalige bijdrage beschikbaar stelt. Zo veroorzaken meer spelers bijvoorbeeld een stijging van de energielasten en de wedstrijdkosten. Het totale bedrag van € 320.000,- komt alleen beschikbaar als beide verenigingen ook werkelijk samengaan. Ook de gemeenteraad moet nog instemmen met dit bedrag. Dit is na te lezen in het fusievoorstel


Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.