Home » Leeskring in Bibliotheek Groenlo

Leeskring in Bibliotheek Groenlo

247

GROENLO – Vanaf begon juli is de Bibliotheek in Groenlo gevestigd in SG Marianum, in een totaal nieuwe omgeving. Een mooie gelegenheid om over nieuwe activiteiten na te denken en zo is het idee ontstaan om in deze nieuwe bieb een nieuwe leeskring te beginnen.

Wat is de bedoeling?
Ongeveer één keer in de zes weken komen de deelnemers op een dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur bij elkaar om een literaire roman of een (literair) non-fictieboek te bespreken. De keuze van het boek wordt gezamenlijk vastgesteld. Het aantal deelnemers is maximaal 10 personen.

Wat zijn de leuke kanten van een leeskring?
Het kan heel verrassend zijn van anderen te horen wat hen heeft geraakt, wat ze mooi vinden, wat niet. Het is leuk om op deze manier je kennis te vergroten, je horizon te verruimen en elkaar gaandeweg beter te leren kennen. De kosten voor deelname zijn laag. De bibliotheek biedt de service van het leeskringabonnement, waarvan maximaal 10 personen gebruik kunnen maken. Een collectief leeskringabonnement kost slechts €89,- voor een heel seizoen, bij 10 deelnemers dus nog geen €9,- per persoon. Ook is de leeskring hierdoor altijd verzekerd van voldoende boeken. Een nieuwe leeskring, bestaande uit een mix van mannen en vrouwen en van alle leeftijden, dat zou mooi zijn!

De eerste (kennismakings)bijeenkomst is op dinsdag 20 september om 19.30 uur in de bibliotheek. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Dienke Nijboer dienke.nijboer@oostachterhoek.nl of Jan Verschoor janverschoor@hotmail.com