16 april 2024
Home » Groenlo » Marianum leerlingen ontwerpen nieuw logo Imkerij Grol

Marianum leerlingen ontwerpen nieuw logo Imkerij Grol

833

GROENLO – “Kun jij een nieuw logo ontwerpen voor Stadsch-imkerij Grol”? Dat was de vraag aan 150 leerlingen van de derde klas van het Marianum in Groenlo. Na een spannende finale gingen Fleur Koppelman en Fleur Hoenderboom met hun ontwerp ‘Imkerij Grol` met de eerste prijs naar huis.

In oktober 2018 kwam Stephan Damman met deze vraag naar Nicol Schreur, docent beeldende vorming aan het Marianum te Groenlo. Doel was een vernieuwend en een goed herkenbaar logo te maken dat op een afstand reeds herkenbaar is. Nicol vond de uitdaging bijzonder interessant mede omdat dit een opdracht van buitenaf was. Het logo wordt ook daadwerkelijk gebruikt en dat gaf toch net dat beetje extra spanning aan deze opdracht en de leerlingen.
“Ik wilde graag dat leerlingen ook de kans kregen om iets te maken wat ook gebruikt gaat worden. De leerlingen moesten nu echt luisteren naar wat de opdrachtgever aan wensen had en deze zo goed mogelijk omzetten naar een ontwerp”, aldus Stephan Damman van Imkerij Grol. Zonder meer een lastige opgave zeker als je bedenkt dat de leerlingen in de leeftijd zijn van 14 en 15 jaar. De leerlingen werden dus de afgelopen maanden uitgedaagd een innovatief ontwerp te maken dat origineel, vernieuwend en uitvoerbaar is.

De leerlingen hebben voor het ontwerp allerlei schetsen gemaakt en ook een brainstorm sessie gehouden over het beroep van imker. Woorden als: oude man, rommelig, roken komen meermalen in deze brainstorm sessie`s naar voren. Daaraan is goed te zien dat er nogal een oud beeld hangt bij het beroep van imker. Gelukkig is het tij inmiddels al zo gekeerd dat er ook steeds meer jeugdige imkers zijn. Bij imkerij Grol werkt de vierde generatie inmiddels al geregeld mee in de bijenvolken.

Beide Fleurs hadden een ontwerp die de jury aansprak en die goed bij elkaar pasten. Daarop zijn beide dames samen tot één geheel ontwerp gekomen.
De jury vond dat het ontwerp goed is uitgewerkt, ze meerdere problemen hebben getackeld een goede samenwerking en dat ze heel goed hadden nagedacht over de verschillende stappen in het totale proces. Als aandenken kregen ze als eerste het logo op een pot honing aangeboden en natuurlijk is hun logo een blijvende verschijning in Groenlo en ver daar buiten.

Imkerij Grol is gevestigd aan de Nieuwe Groeneweg 5 te Groenlo 06-38134087 en op FB-imkerij Grol.