Home » Groenlo » Nieuwe prinsenpaar van De Knunnekes

Nieuwe prinsenpaar van De Knunnekes

256

GROENLO – Het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Knunnekes is Remco Brockötter en zijn vriend Jeroen Doest. Zij zullen regeren over Grolle tijdens de carnavalscampagne 2014-2015. Beide zijn 26 jaar jong en over één aspect helemaal met elkaar eens: “Met ons motto ‘Haal an!’ kan het niet anders dan dat de 52e editie van het Grolse carnaval de geschiedenisboeken ingaat als een spectaculair en onvergetelijk festijn”, aldus het Prinsenpaar

[gallery_videos id=”1″]

De bekendmaking was vrijdagavond een complete verrassing voor de aanwezige carnavalisten in het carnavalshoes City Lido. Een ovatie vanuit de zaal toen president Rob Stokkers en vorst Rob Porskamp het nieuwe duo na een spetterende onthulling presenteerden. De onthulling had de titel ‘The Passion of the Grolsch’, waarmee een voorschot werd genomen op het 400-jarig bestaan van de Koninklijke Grolsch Bierbrouwerij in 2015.

De nieuwe carnavalsleiders zijn geen onbekenden in de Grolse Vestingstad. Zo werd prins Remco I al in 2013 gehuldigd als Schutterskoning tijdens de Grolse kermis. Adjudant Jeroen heeft in de Grolse carnavalskringen al de nodige bekendheid opgebouwd dankzij zijn optredens als zanger en tijdens de afgelopen carnavalscampagne zelfs als buutreedner. Prins en adjudant maken naast vele prominente leeftijdsgenoten ook deel uit van de vrienden- carnavalsgroep Punani.

Na de onthulling gingen de eerste onderscheidingen naar de vriendinnen Lynn Wolters, van prins Remco I en Maike Tiggeloven van adjudant Jeroen. Daarna de ouders Ewald en Petra Brockötter en Hans en Hermien Doest

Maidenspeech.
Zo dat hakt erin of neet! Proost!!
Ut was op ne mooi’jen donderdagaovond in September. Ik had fijn effen e’sport met de recreanten van de Grol. Naodat ik fijn effen onder de pomp was e’wes, leep ik naor de kantine um d’r ene te buizen. Ik dacht nog bi’j miezelf, disse kere gao ik ne keer op tied noar huus hen! En dat hek ook e-daone.
Ik ging nog effen bi’j de olde leu langs, en toon ik laoter op den aovond op mien hoedeltjen noar huus hen zat, belde opens 1 van die 2 muiters mi’j op. Hi’j had nen probleem met ziene bookholding, en den rekkening mos den aovond de deure uut. Ik dacht, mot dat zo late op de aovond nog? Hi’j zei tegen mi’j, ik haal ow wal effen op.
Onderweg werd ‘t verhaal steeds slimmer en gekker, hi’j reedt dan ook neet naor zien huus hen. Wi’j kwamen an op de mooiste plek van Grolle. Toon ik daor binnen kwam, zag ik den anderen toffen ook zitten met ziene stagiaire. Toon was het natuurlijk snel duudelijk, en toon ik nao vief minuten weer kon praoten zei ik natuurlijk: JAO!!

Toon mos ik miene adjudant nog bell’n. Den lag al in de poekie met ziene madonna, En zee um dan maor ens uut bedde te kriegen! Nao lang nölen en drammen hek um zover e-kregen dat e langs zol kommen. Toon e binnen kwam wist hi’j neet waor e kieken mos.
Veurdat ik um kon vraogen of hi’j mien adjudant wol worden, hing hi’j al om miene nekke. Dat was dus ook dik in orde!!

Wi’j hebt der nog ne fantastisch mooi’jen en langen aovond van e-maakt met dee muiters, en al dee wekken daornao waren ook machtig mooi’jen aovonden!!

Leu, wi’j maakt der nen alderbarstend mooi’jen carnaval van met zien allen!!

GROLLE ALAAF!

 

Proclamatie
Wi’j, Prins Remco d’n eersten,
Oldsten van den trop van ut Prinsken der Knobbelclub
Van scharpschutter tot de Hakmeister van de s.v. Grol
Leavensgenieter en trots lid van C.G. Punani
en
Adjudant Jeroen, Spuitgast van Zutphen tot an Grolle
Wonend an de Goldenstroate en in ‘t bezit van een Golden strotje
Van Tönneke noar Knunneke,
Van bankzitter tot an aanvoerder van de darde helfte
Verordonneert en maakt bekend dat:

Ten eerste:
Laot dee Keienslöppers maor poggen over hun Corso, Wi’j hebt tenminste nog ne carnavalsvereniging!

Ten tweede:
Bi’j dit Prinsenpaar is den vogel der neet snel af!

Ten darden:
Grolle, veur ons is carnaval heel Normaal, wi’j gaot dree dagen OEREND HARD DEURDONDEREN!

Ten vierden:
Onzen vriend Tom is ne helen mooi’jen, maor laot ‘m ons stamcafe maor weer ens open gooien!

Ten viefden:
Dit jaor zingt de Adjudant het hoogste lied!
(Muziek: Woar zal mien prinsken slaopen.)

Ten zesden:
Met twee vorsten en ene president hebt wi’j het dit jaor DIK veur mekare!

Ten zeuvenden:
Grolle geet der als maor mooi’jer uut zeen, as straks al dee carnavalswagens over den ni’jen brugge kump, wordt Grolle helemaol ne plaatjen.

Ten achtsten:
Onzen Prins is dit jaor neet allene aanvoerder van de talenten van Grol-8, maor ook aanvoerder van onze mooie veste Grol!

Ten negenden:
De paus hef ziene zegen over Grolle uut e-sprokkene, met de carnaval gaot wi’j dree dagen Baselieke vol!

Ten tienden:
Den eersten bezunigingen bi’j de brandweer bunt ne feit, ze mot het dit jaor met 1 man minder gaon doon!

Ten elfden:
Dat de mooisten carnavalsgroep van Grolle dit jaor weer mot gaon knappen deur de straoten. Grolle, maor in het biezunder de Punani’s wi’j maakt der wat moois van!

En dit alles onder ons motto:

HAAL AN!

Aldus opgemaakt in de Veste Grol op 14 november 2014