Nieuwe watertankwagen voor brandweer Groenlo

GROENLO – Groenlo krijgt de beschikking over een nieuwe watertankwagen met een capaciteit van maar liefst 15.600 liter water. Donderdag 4 januari om 16.30 uur draagt burgemeester Annette Bronsvoort de nieuwe waterwagen officieel over aan Sander Althoff, postcommandant van de brandweer Groenlo.

In totaal krijgt de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland het komende jaar de beschikking over 14 watertankwagens, waarvan 7 worden geplaatst in de Achterhoek. De eerste wagen werd op 14 december overdragen in Winterswijk. Daarnaast krijgen Aalten, ‘s-Heerenberg, Doetinchem, Eibergen, Groenlo en Vorden een nieuwe waterwagen. De bestuurders krijgen een speciale opleiding om met de waterwagens te rijden en ook de pompen te kunnen bedienen. Daarnaast wordt het hele korps van Groenlo opgeleid om als bijrijder van de waterwagen ingezet te kunnen worden.

De waterwagen heeft een dubbele rol. In gebieden waar geen brandkranten, putten e.d. zijn, levert de wagen bluswater om een kleiner incident te bestrijden. Bij een grotere brand of een grote afstand tot een beek put of brandkraan, overbrugt de waterwagen de tijd tussen de eerste brandweerwagen en de opbouw van een groot watertransportsysteem.


Dit bericht is 72x gezien