20 mei 2024
Home » Noamatters hebben nieuwe president en vorst

Noamatters hebben nieuwe president en vorst

1392

EEFSELE / GROENLO – Op zaterdag 14 januari vond in de zeer goed gevulde Heujbarg bij Erve Kots de jaarlijkse carnavalsavond van De Noamatters plaats. Nadat president Wieke klein Gebbink alle aanwezigen welkom had geheten was het tijd voor een optreden van de Minimatters. Daarna werden de nieuwe leden van de Raad van elf en van de Hofdames geïnstalleerd.

Anders dan andere jaren, was dat dit jaar de regerende Prins Joris en Adjudant Koen ‘gewoon’ in functie bleven. Door de extreem korte campagne vorig jaar, gaan ze nu nog een keer een hele campagne meemaken onder het motto: “Los met Kip en Vos”. Er vond echter wel een onthulling plaats en dat was van de nieuwe president en vorst van De Noamatters. Aftredend waren president Wieke en vorst Sjoerd Wiegerink. Wieke mag toch wel gezien worden als één van de grondleggers van de vereniging. Hij zal op de achtergrond zeker zijn steentje bij blijven dragen. Zo ook Sjoerd, die niet meer op de voorgrond zal treden, maar ook zeker aanwezig zal blijven. Zij namen samen afscheid met een prachtige speech, waarin ze beiden terug keken op de afgelopen jaren, met daarin vanzelfsprekend de nodige kwinkslagen. Zo werd de aanwezigen duidelijk gemaakt dat bij De Noamatters de vele dames binnen de vereniging een volwaardige rol hebben en dat ze die ook allemaal serieus vervullen. Ook werd er ook nog even verwezen naar een stukje van de Torenwachter, die Eefsele omschreef als een kern die zonder kern een kernachtig bestaan leidt. Mooier kan het bijna niet verwoord worden.

Na hun aftreden was het tijd voor de onthulling van de nieuwe president en vorst. Voordat die bekend gemaakt werden, vond er eerst een heus verkiezingsdebat plaats. En de kandidaten waren niet de minsten. Zo schoven aan: Vladimir Poetin, het echtpaar Trump, Martien Meiland en Joe Biden. Nadat zij allen een aantal verkiezingsbeloften hadden gedaan, kwam uiteindelijk het echtpaar Trump als winnaar uit de bus. Hierachter verscholen bleken de nieuwe president Jürgen te Brake en de nieuwe vorst Rick Elsschot. Zij namen gelijk het woord en hielden hun ‘maidenspeech’. Zij zullen de komende jaren leiding gaan geven aan de bruisende carnavalsvereniging De Noamatters.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!