Nog enkele plaatsen vrij voor “Muziek Maak Je Samen” . Geef je op!

GROENLO – Zit je nog te twijfelen of ben je vergeten je aan te melden? Opgeven kan nog tot 31 december 2017; er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Ook dit jaar organiseert Muziekvereniging Groenlo de cursus “Muziek Maak Je Samen”, die bedoeld is voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Mocht je in groep 6 zitten en de cursus vorig jaar hebben gemist, dan ben je ook nog van harte welkom.

Jonge kinderen hebben veel profijt van muziekles.  Zij ontwikkelen een beter geheugen dan leeftijdgenootjes die dit niet krijgen. Musiceren blijkt het groepsgevoel en de discipline te versterken en daarnaast de sociale en emotionele vaardigheden. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk, vooral samen met leeftijdsgenootjes.

De cursus start op dinsdag 9 januari 2018 en bestaat uit 13 lessen van een uur. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op de instrumenten van een harmonieorkest. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan noten lezen, ritmes klappen en blokfluit spelen.  Spelenderwijs worden al deze onderdelen behandeld. Het programma is in een wat moderner jasje gestoken en er wordt gebruik gemaakt van kleurige plastic instrumenten, waardoor de kinderen al goed kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld op een trompet of een trombone te spelen.

De lessen worden dit jaar gegeven op de dinsdagmiddag van 15:00 uur en 16:00 uur, in de Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. De kosten voor deze 13 lessen zijn €85 per cursist.  Je kunt je opgeven door te mailen naar het mailadres: jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl

De opgave moet voor 31 december binnen zijn.