Overweldigende kick-off Musicalfabriek

‘We gaan lekker knallen op het podium’

GROENLO – Aan het begin van de donderdagavond 11 januari beleefde de Musicalfabriek een overweldigende start. “We gaan met z’n allen lekker knallen”, zei presentator Brenda Bénard van de Musicalfabriek en dat was niets teveel gezegd.

Op het podium van cultuurhuis De Mattelier verscheen Jeshian van Doorn. Hij speelde in musical Bodyguard in Utrecht en speelt momenteel eveneens in het Utrechtse Beatrixtheater ‘On your feet’ (over het leven van Gloria Estefan). Hij danste mee in de groep Penta Dance Department dat onder leiding staat van Tim Aafjes. Hij is ook de opleider van Jeshian. Meerdere dance acts waren er te zien van Penta Dance Department en ook was de Winterswijkse Sifra Geessink gevraagd voor een optreden. Zij is bekend van The Voice of Holland, zong onder meer in Wicked, The Wall en deed mee aan Troy in de Steengroeve. Ze zong uit de musicals Mary Poppins en Tarzan de titelsongs. De bekende artiesten vertelden over hun musicaldroom en over hoe ze het grote podium bereikt hebben. Jeshian: “Gewoon in jezelf geloven!” Sifra: “Altijd je hart volgen en maak vooral heel veel fouten.”

De Musicalfabriek is een opleiding waar kinderen van 7 tot en met 18 jaar lessen krijgen in acteren, dansen, zingen, presentatie en andere creatieve vaardigheden (decor, kleding) die nodig zijn voor een musicalproductie. In aanloop van de officiële start van de Musicalfabriek zijn er open avonden geweest. Inmiddels hebben 56 kinderen zich opgegeven. Donderdag begint de eerste repetitie.

Voor initiatiefneemster Anne Harbers-Wessels is een droom uitgekomen. “De musical is niet alleen voor de grote steden, maar ook hier willen we kinderen de mogelijkheid bieden om hun talenten voor de magische musicalwereld te leren ontdekken.” Ze kreeg bijval van meer enthousiaste mensen. Het team bestaat uit dertien personen met elk zijn of haar eigen specialisatie op theatergebied. Het is een professioneel team met een dans- en een acteerdocent, pedagogen en een communicatieprofessional die de kinderen begeleiden. Ze hoeven geen podiumvrees te hebben, aldus de begeleiders. De avond van de kick-off was ook bedoeld om de mensen achter de schermen van de Musicalfabriek voor te stellen. De musicalfabriek gaat nauw samenwerken met Penta Dance Department. De dansschool heeft in het afgelopen najaar Jesz overgenomen van mede-initiatiefneemster Jessica Kater van de Musicalfabriek.

De avond werd afgesloten met een ‘debuutoptreden’ van de kinderen die zich aangemeld hebben voor de Musicalfabriek. Sifra en zangdocent zong uit de musical Joseph. “Geef me jouw toverkracht en laat mijn dromen uitkomen”, was de toepasselijk gezongen slotzin waarna een hard applaus klonk.