Home » Groenlo » Per september reuring in de Mattelier

Per september reuring in de Mattelier

313

GROENLO – Vanaf september wordt het nieuwe multifunctionele gebouw de Mattelier in gebruik genomen. Primair is de Mattelier met al haar multifunctionele eigenschappen en faciliteiten bedoeld voor alle verenigingen en organisaties die al gebruik maakten van de Bron.

In de Mattelier kun je terecht voor theatervoorstellingen, het filmhuis, de creatieve werkplaats voor alle leeftijden, het bridgen, de muzieklessen van Boogie Woogie en de Muziekvereniging Groenlo, de danslessen, de EHBO en vele overige cursussen, inloop- en informatiebijeenkomsten, vergaderingen, seminars, beurzen, workshops, het Repaircafé, het Taalcafé, de Stadskamer, de continue kunstexpositie, uitvaarten (herdenkingsdiensten, koffietafels) etc.

De afgelopen periode is er door aannemer Beltim i.s.m. met vele onderaannemers hard gewerkt om het gebouw bouw- en installatietechnisch gereed te krijgen. Dat is prima gelukt al zijn er de komende maand nog verschillende werkzaamheden te verrichten. Heel veel werk dient door vrijwilligers gedaan te worden: schilderen, installeren van alle techniek (beeld, licht en geluid), schoonmaken en inrichten van het hele gebouw. Een gigantische klus maar het ziet ernaar uit dat het gebouw op tijd gereed zal zijn om in september te kunnen gaan verhuizen naar de Mattelier.

De bedoeling is met alle vrijwilligers, verenigingen en organisaties vanaf maandag 4 september aanstaande te kunnen gaan verhuizen naar de Mattelier. Op dinsdagavond 5 september zal de Bridgeclub voor het eerst ontvangen worden in de Mattelier voor een Open Bridgeavond. In de eerste week van september begint voor de meeste verenigingen en organisaties weer het nieuwe seizoen. De overige activiteiten zullen fasegewijs en in overleg met de verschillende organisaties ook in de maand september gaan verkassen naar de Mattelier. Over de planning en overige zaken kan contact worden opgenomen met Tonnie Zieverink, directeur Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier (06-42497744).

Enkele data:
Woensdag 30 augustus:
Officiële oplevering (15.00 uur) en een akoestische check van de grote zaal (16.00 uur).

Donderdag 31 augustus:
Informatiebijeenkomst voor alle gebruikers van de Mattelier, inclusief rondleiding. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle verenigingen en organisaties die gebruik gaan maken van de Mattelier. Niet alleen zij die reeds gebruik maakten van de Bron maar ook voor alle nieuwe organisaties die zich reeds gemeld hebben. Tijdens deze bijeenkomst worden de aanwezigen bijgepraat over de stand van zaken van de bouw en de inrichting, de verhuizing en alle andere relevante informatie betreffende De Mattelier. De uitnodiging en verdere informatie over deze avond volgt.

Zaterdag 2 september:
Verhuizing van alle vrijwilligers, verenigingen en organisaties. Alle verenigingen en organisaties ontvangen de informatie per mail en op de bijeenkomst op 31 augustus a.s. (zie boven).

September zal vooral in het teken staan van de opstart en het ‘proefdraaien’ samen met de vrijwilligers en de verenigingen/organisaties. Zodat iedereen rustig kan wennen aan de nieuwe locatie. Alle laatste, noodzakelijke werkzaamheden worden dan uitgevoerd en de puntjes op de i gezet.

Vrijdag 29 september (onder voorbehoud):

Officiële opening van de Mattelier voor genodigden. Later in het jaar (oktober/november) zal er een Open Huis zijn voor alle geïnteresseerden. Hierover volgt later meer informatie.

Theaterseizoen van start op 28 september
De Mattelier is een multifunctioneel gebouw met een theaterfunctie. De bedoeling is om kleinschalig en lokaal theater te bieden.

De primeur van het theater is op donderdag 28 september. Op de planken staat ‘Goeie Tukkers zijn geen motherf*ckers”, deel 3.
Als het aan André Manuel, Ernest Beuving en Thijs Kemperink ligt, wordt nog dit jaar de Republiek Twente opgericht. Ze hebben de rest van Nederland nu lang genoeg op hun schouders genomen.
Ticketprijs € 19,50 incl. 1 consumptie en garderobe – aanvang voorstelling 20.00 uur – zaal open 19.00 uur.

Op vrijdag 6 oktober kunt u weer ouderwets gezellig BINGO komen spelen voor het Goede Doel. De “Hoge hakken glitter bingo” steunt Pink Ribbon.
De entreeprijs is €15,00 en daarvan gaat €10,00 naar Pink Ribbon, ontvangt u een welkomstdrankje, hapjes en de bingokaarten. Tijdens deze avond worden er 4 ronden Bingo gespeeld, is er een cocktailbar en kunt u genieten van livemuziek. Aanvang is om 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.00 uur.

Op vrijdag 3 november vindt de premiere van Kwinkslag plaats van de voorstelling van ‘onze’ Grolse humorhelden Joost & Martijn.
Ze hebben al tien jaar ervaring als ‘buutreedners’ in het carnaval. Vorig jaar waren ze de grote verrassing in de theatershow ‘Riesewijk en Co’. Joost Frank en Martijn Gelinck durven nu op eigen benen te staan. Onder leiding van regisseur Ellen Kremers (uit de stal van Joop van den Ende en binnenkort actief in ‘Het Verzet Kraakt’) werkt het duo uit aan een eigen volwassen theatershow.

Joost vs Martijn – Kwinkslag zal bij ons te zien zijn op vrijdag 3 november (Première), vrijdag 24 november en op vrijdag 1 en zaterdag 2 december.
Ticketprijs €18,50 incl. 1 consumptie en garderobe – aanvang voorstelling 20.00 uur – zaal open om 19.00 uur.

Voor meer informatie over De Mattelier, de voorstellingen en de tickets kunt u terecht op www.demattelier.nl.