Home » Groenlo » Samenwerking tussen De Lichtenvoorde en Kringloop Aktief in Groenlo

Samenwerking tussen De Lichtenvoorde en Kringloop Aktief in Groenlo

484

GROENLO – Kringloop Aktief in Groenlo liep al lange tijd tegen een probleem aan; veel werkzaamheden maar ze hadden er geen mensen voor. Sinds een jaar helpen de cliënten van De Lichtenvoorde de Kringloop. Met deze hulp kan het vaste personeel van de Kringloop zijn eigen taken uitvoeren.

Kringloop Aktief in Groenlo verzorgt het hergebruik van goederen. 84 procent van de gebrachte spullen komt in de winkel terecht of gebruiken ze op een andere manier. Het personeel moet daarom veel producten uitzoeken en testen. Maar zoveel mensen zijn er niet om deze werkzaamheden uit te voeren. Per toeval kreeg vestigingsleidster Hendrien Floors een rondleiding door verschillende activiteitencentra van De Lichtenvoorde. Hier kwam het gebrek aan mensen bij de Kringloop ter sprake. Cliënten wilden graag helpen. Het leek ze leuk om bij Kringloop Aktief in Groenlo aan de slag te gaan in groepsvorm. Eddy Firing, begeleider bij De Lichtenvoorde, pakte dit op. Nu, een jaar verder, zijn zij elke maandag een vaste waarde in het team.

Samen maar ook zelfstandig
Zo helpen ze de kringloop op verschillende manieren. Het uitzoeken van het speelgoed en de boeken of het inrichten van de winkel, ingespeeld op de gebeurtenissen. Voor de Slag om Grolle bouwden onder andere Mark en David een complete kraam, helemaal ingericht. Volgens Hendrien gaat dit perfect samen. “Eddy ziet wat er moet gebeuren, legt dit uit aan de cliënten en ze pakken dit op. Zo maken ze kennis met ons en allerlei verschillende mensen.” Het is een mooie samenwerking tussen Kringloop Aktief en De Lichtenvoorde. Eddy: “We doen het samen maar ieder heeft ook zijn eigen taak. De één heeft meer aandacht en begeleiding nodig dan de andere. Het doel is om taken uiteindelijk zelfstandig te doen. Heel langzaam steeds iets meer.”

Je hoort erbij
Mark zoekt het speelgoed uit en David is buiten verantwoordelijk voor de tuinmeubelen. Mark: “Techniek vind ik leuk. Soms mag ik invallen als er een vaste kracht niet is. Ik mocht wel eens het speelgoed testen.” Volgens Eddy stralen ze helemaal als ze hier aan het werk zijn. “Ze zijn hier erg welkom en je hoort erbij.” Hendrien vult aan: “De samenhang is heel goed. Mooi hè, wat een omgeving met je kan doen. Wij kunnen namelijk niet één op één begeleiding bieden en daarvoor is Eddy er. Zo kunnen wij onze taken uitvoeren. Dit gaat heel goed samen, er is een klik.”

Nieuwsgierig?
Ben je nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Kom een keer langs bij Kringloop Aktief in Groenlo. Eddy en zijn team geven je graag een rondleiding! Ze zijn er elke maandag.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen